TOKİ'nin Hatay'daki 'deprem konutu' ihalesi Erdoğan'ın komşusuna gitti

6 Şubat depremlerinin yıkıma uğrattığı Hatay'da TOKİ'nin yapacağı konutların ihalesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın komşusu Ahmet Cengiz Özdemir’in şirketi Siyah Kalem'e gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TOKİ’nin deprem bölgesinde yapacağı konutların ihalesinin adresi yine AKP’ye yakın isimler oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki evine komşu olan; Emlak Konut, TOKİ ve kamudan aldığı ihalelerle bilinen Ahmet Cengiz Özdemir’e bir ihale daha gitti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Hatay İskenderun’daki 612 konut ve 18 dükkanın 1 milyar 718 milyon TL’lik yapım ihalesi Ahmet Cengiz Özdemir’in şirketi Siyah Kalem’e gitti.

5 Haziran’da 2B usulüyle yapılan ihale için 12 Temmuz’da 1 milyar 718 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

Şirket Emlak Konut, TOKİ ve kamudan aldığı ihalelerle biliniyor. KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Millet bahçesi, cami ve ek tesisleri inşaatını 2 milyar 497 milyon TL bedelle Siyah Kalem kazandı.

Ayrıca 3 Temmuz 2024’te de KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, iç mekan düzenleme, cami tamamlama ve otopark ile sosyal donatı inşaatı ihalesini de 1 milyar 998 milyon 800 bin TL bedele aldı.

 

(HABER MERKEZİ)