TOKİ’ye yol için zeytinlikleri kesildi: 'Haber verecektik' dediler

Hatay'da TOKİ’ye yol için mülk sahibinin haberi olmadan zeytinlikler kamulaştırıldı, ağaçlar kesildi. Bu sabah iş makinelerinin önüne atlayan mülk sahibi Çiğdem Aslan, şimdilik kesimi durdurdu.

Google Haberlere Abone ol

HATAY - Hatay’ın Defne ilçesi Ballıöz Mahallesi'nde tapulu zeytinlikler Toygarlı Toplu Konutları (TOKİ) için sahibinden habersiz şekilde kamulaştırıldı ve zeytin ağaçları kesildi. Üç gündür yetkili kurumları gezen, dilekçe veren mülk sahibi Çiğdem Aslan, bu sabah saat 07.00 sularında iş makinelerinin önüne atladı, polisi çağırdı ve pazartesiye kadar zeytinliklerin kesimini durdurdu.

ÜÇ GÜN ÖNCE TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Çiğdem Aslan’ın Ballıöz mahallesinde iki ayrı zeytinliği bulunuyordu. Haftada bir defa kontrol amaçlı zeytinliğe giden Aslan üç gün önce gittiğinde zeytinliğindeki neredeyse tüm ağaçların kesildiğini görünce şok oldu. Hemen polisi arayan Aslan, “Polis jandarmaya yönlendirdi, jandarma polise. 3,5 saat sonra polis geldi ama tutanak dahi tutmadı. Ben sonra konuyu araştırınca geçici barınma adı altında zeytinliğime el konulduğunu öğrendim. Toygarlı TOKİ’lerine yol yapmak için karayolları el koydu” diye konuştu.

Zeytinlik alanda çalışma yapan taşeron firma işçileri, Çiğdem Aslan’a proje dair Karayolları Mersin 5. Bölge’den bilgi alabileceğini söyleyince Aslan, Karayolları Mersin 5. Bölge’yi aradı. Buradan görüştüğü yetkili Aslan’a “Projeniz önümde, fiyatlandırmasını da yapacağız. Biz de size bu hafta haber verecektik” dedi.

Ciğdem Aslan

'KAMULAŞTIRMAYA KARŞI DEĞİLİM, HABER VERİLSİN'

Projenin henüz Ankara’dan onay dahi almadan zeytinliklerin kesilmesini hukuksuzluk ve talan olan nitelendiren Aslan, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “Bana her şey bittikten sonra haber vermeyi düşünmüşler. Böyle bir şey olabilir mi? 100 yaşında zeytin ağaçları vardı orada. Ben iki gündür yetkililere ulaşmaya çalışıyorum, kimse çıkmadı karşıma, muhatap almadılar. Karayolları 53 Bölge’ye gidip, bu hukuksuzluğa, talana itiraz için dilekçe vermek istedim. Bana kayıt numarası vermek istemediler. Zorla kayıt açtırdım ve dilekçemi verdim. Proje yürütücüsü Karayolları Mersin 5’nci Bölge’deki yetkiliye, ‘Zeytinliğe çektiğim bir duvar var, bari o duvarı yıkmayın’ dedim, bana ‘Biz duvarı da yıkacağız, arsanıza da gireceğiz’ cevabını verdi. Kamulaştırmaya karşı değilim, izin alınarak, muhatap alınarak yapılsaydı. Yetkililer ‘Zaten her türlü kamulaşacak, sonrasında haber vereceğiz’ diyorlar. Böyle bir cevap olur mu? Benim zeytinliğim gitti, aynı bölgede başka bir zeytinliğim daha var orayı da almışlar. Bunu da proje onaylanmadan yasadışı yapmışlar. Ortada resmi izin yok, kamulaştırma da diyemeyiz.”

Etiketler hatay toki