Torbalı’da sokak hayvanları için ‘Doğal Yaşam Alanı’ oluşturuluyor

Torbalı Belediyesi'nin sokak hayvanları için oluşturacağı Doğal Yaşam Alanı'nda hayvanseverler ile iş birliği yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Torbalı Belediyesi, sokak hayvanlarının daha rahat yaşamlarını sürdürmesi için Doğal Yaşam Alanı oluşturacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün üst tarafında bulunan bölümde yapılacak olan Doğal Yaşam Alanı gönüllü hayvanseverler ile iş birliğinde kullanılacak.

Projenin hayata geçmesinin ardından ise can dostların, tedavi ve mama gibi temel ihtiyaçları belediye tarafından karşılanırken, gezdirme ve oyun oynama gibi ihtiyaçları ise gönüllüler tarafından karşılanacak. Proje ile birlikte Torbalı Belediyesi, hem hayvanların doğal bir yaşam sürmelerini hem de yerinde sahiplendirilmesini sağlayacak.

Torbalı Belediyesi, sokak hayvanlarının durumunu iyileştirmek ve onlara daha iyi yaşam koşulları sunmak amacıyla hayvan dernek temsilcileri ve hayvanseverlerle bir araya geldi. TBMM’den çıkan yeni yasa sonrası gerçekleştirilen toplantıda, sokaklardaki can dostlarının mevcut durumları ve onlar için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yasanın uygulanması için belediye ve hayvanseverlerin nasıl iş birliği yapabileceği görüşülürken; Torbalı Belediyesi, yasa kapsamında yapılacak olan çalışmaları ve projeleri hayvanseverlere anlattı.