Trabzon Büyükşehir su taşkınlarıyla mücadele ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağışların oluşturduğu sel ve heyelanlara müdahale ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgeyi etkisi alan şiddetli yağışla birlikte teyakkuza geçti. 18 ilçede irili ufaklı meydana gelen sel, su baskını ve heyelanlara ilçe belediyeleriyle koordineli şekilde anında müdahale edildi. Bu kapsamda Araklı ilçesi Birlik, Arsin ilçesi Atayurt ile Güneyce, Vakfıkebir ilçesi Deregözü, Düzlük ve Soğuksu mahallelerinde oluşan heyelanların ardından temizlik çalışması başlatıldı.

Ortahisar ilçesinde de yaşanan olumsuzluklar için seferber olan ekipler Çimenli Mahallesi’nde kapanan dere yatağını açarak oluşabilecek tehlikeyi önledi. Kapanan yollar ulaşıma yeniden açılırken, ekiplerin yağmurun ilk dakikalarından itibaren sahadaki mücadelesi olası mağduriyetlerin önüne geçti. Bu doğrultuda yapılan temizlik çalışmaları gün boyu devam edecek.

BİRİMLER HAZIR BEKLETİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Dün başlayan ve bugün sabahın erken saatlerine kadar devam eden şiddetli yağışın getirdiği su baskınları ve heyelanlara karşı İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ ekiplerimiz hazır beklediler. İlçelerimizden gelen ihbarlar üzerine anında müdahalelerde bulunuldu. Ekiplerimizin çalışmaları yaşanan olumsuz etkileri minimize ederek vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemiştir. Devam eden yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale için tüm birimlerimiz hazır beklemektedir" denildi.