Trabzon Kent Lokantası hizmete girdi: Emekliler kuyruk oluşturdu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın seçim öncesi sözünü verdiği Kent Lokantası hizmete girdi. 4 çeşit yemeğin 50 liraya satıldığı yere başta emekliler olmak üzere halk yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon'un Ortahisar Belediyesi 4 çeşit yemeğin 50 liraya halka sunulduğu Trabzon Kent Lokantası'nı hayata geçirdi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den CHP'ye geçen Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar Belediyesi'nde Başkan Ahmet Kaya'nın seçim öncesi vaatleri arasında yer alan Kent Lokantası'nın açılışı yapıldı. Kent merkezindeki İskenderpaşa Camii karşısında bulunan alanda hizmet vermeye başlayan Kent Lokantası’nın açılışına Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem, CHP İl Başkanı Mustafa Bak ve ilçe başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Daha önce 16 Temmuz’da açılması planlanan ancak açılışı öne alınan Kent Lokantası'nın ilk menüsünde ezogelin çorbası, orman kebabı, pirinç pilavı ve yoğurt yer aldı. 4 çeşit yemeğin 50 TL’ye satıldığı Kent Lokantası’nda yemek sırasına giren halk kuyruk oluşturdu. Saat 12.00-16.00 arasında hafta içi hizmet verecek Trabzon Kent Lokantası'nda günde en az 500 kişiye yemek verilmesi planlanıyor.

Kaya, Ortahisar'ın farklı noktalarında Kent Lokantaları açmayı planladıklarını söyledi.

KAYA: ORTAHİSAR'IN GELİRLERİNİ VATANDAŞA SEFERBER EDECEĞİZ

Cuma namazı sonrası yapılan açılışta konuşan Kaya, seçim öncesi verdikleri sözü yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun uygulaması olan Kent Lokantası'nı Trabzon halkının da hizmetine sunmak istediklerini kaydeden Kaya, "Biz sosyal demokrat, halkçı, şeffaf, kamucu belediyeciliğin bir yansıması olarak Ortahisar'ımızın elde ettiği bütün gelirleri tek kuruşunu dahi namus gibi koruyarak vatandaşımızın emrine seferber etmeyi ahdettik. ‘Bu şehrin, bu ilçenin bir kuruşu heba olmayacak. Kazanılan, üretilen bütün değer, kamu yararına, halk yararına harcanacak’ demiştik. İşte onun ilk uygulaması olarak burada kent lokantamızı açıyoruz. Burada birbirinden temiz, lezzetli ve besleyici yemeklerimizle hemşerilerimizi buluşturacağız” dedi.

Açılışın ardından Kent Lokantası'na giren Kaya, burada halkla birlikte yemek yedi. Yemeklerin temiz, lezzetli ve sağlıklı olduğunu belirten Kaya, "Ülkemizde çok ciddi bir ekonomik kriz var. Birçok vatandaşımızın gıdaya ve yemeğe ulaşımı maalesef mümkün olmuyor. Özellikle emeklilerimiz bu anlamda çok büyük sıkıntı çekiyorlar. İnanın şurada onlarca insanın hayır duasını aldım. İnşallah bu tür hizmetlerimiz devam edecek. İlk adımı burada attık, araştırmalarımız devam ediyor. Fatih Mahallesinde hastane civarında ve iki, üç noktada daha Kent Lokantası açmayı planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Nerede bir ihtiyaç varsa orada olmaya gayret edeceğiz" sözlerini kullandı.

Kent Lokantası'na ilk gününde ağırlıklı olarak emeklilerin ilgi göstermesi dikkat çekti. Emekliler, maaşlarının düşüklüğü sebebiyle dışarıda yemek yeme şanslarının olmadığını belirterek Kent Lokantası'nın kendileri için çok faydalı bir proje olduğunu dile getirdiler.

'BÜTÜN PARTİLERİN UYGULAMASI LAZIM'

Kent Lokantası'nda yemek yiyen bir emekli, Trabzon'da lokantada bir tabak yemeğin 200 lira olduğunu belirterek, "Burada 4 çeşit yemeğin 50 lira olması bulunmaz bir şey. Başkanımız başka yerlere de yapılacağını söyledi. Benim temennim sadece CHP'li belediyelerin değil tümünün bu tür projeler yapması. Halka hizmet budur işte. Emekli olarak benim gibilerin lokantada yemek yemesi mümkün değil. 10 bin liraya dışarıda nasıl yemek yiyeceğiz?" dedi.

Bir başka emekli ise "Bu yemeği dışarıda 500 liraya yiyemeyiz, şu an 50 liraya yiyoruz. Başkanımızdan Allah razı olsun. Böyle hizmetler yapana teşekkür ederiz. Ben iyi bir AK Partiliydim artık vazgeçtim. AK Parti'ye daha oy moy yok, o iş bitti. Emekli olarak bize 10 bin lira para veriyor, o parayla lokantada yemek yeme şansımız yok" diye konuştu.

'İMAMOĞLU TÜRKİYE'Yİ HİZAYA GETİRECEK'

Kent lokantalarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir başarısı olduğunu dile getiren bir Trabzonlu ise şu sözleri kullandı:

"İmamoğlu başkanımız Türkiye'yi hizaya getirecek. Onun eseridir bu projeler. Bir çorba parasından daha ucuza 4 çeşit yemek yiyoruz. Emekliler maaşlarıyla dışarıda yemek yiyemiyor, aç geziyorlar."

Kent lokantalarının halkın ihtiyaç duyduğu bir proje olduğunu ve sayılarının artırılması gerektiğini düşünen bir kişi de "Bu şekilde lokantaların da fiyatını düşüreceğini düşünüyorum. Emekli olarak lokantada yemek yeme şansımız yok. 10 bin lira emekli maaşı alıyorum, geçinmek için ek iş yapıyorum" sözlerini kullandı.