Trabzonspor, Abdullah Avcı ile 1 yıldır 'tahsilat' yapıyor

Trabzonspor'da geçen yıl bugün göreve gelen Abdullah Avcı, takımı ligde zirveye taşıdı. Kulüp başarılı performansın etkisini borsada da gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de bu sezon 3 büyüklerle arasındaki puan farkını 12 haftada 10'a çıkaran Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın takımın başına gelmesinin üzerinden 1 sene geçti. Geçen sezonun 9. haftasında, 10 Kasım 2020'de bordo-mavili takımın teknik direktörü olan Avcı, 1 yıllık sürede takımı zirveye çıkardı.  

"Türk futbolunun bana ve Trabzospor'a borcu var" diyerek göreve başlayan Avcı ile kulüp, tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşıyor.

Avcı yönetimindeki Trabzonspor ligin 12. haftasında deplasmanda son şampiyon Beşiktaş'ı 2-1 yendi ve şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha kayıpsız geçti. Avrupa'nın büyük liglerinde bu sezonun sayılı namağlup takımlardan biri olan Trabzonspor, Galatasaray'ın 9, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 10 puan önünde lider konumda.

10 Kasım 2020'de göreve gelen Abdullah Avcı, bordo-mavili ekipte 44 lig maçına çıktı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 27 galibiyet ve 14 beraberlik alırken, sadece 3 mağlubiyet yaşadı.

Geçen sezona İngiltereli çalıştırıcı Eddie Newton yönetiminde başlayan ekip, ligin ilk 7 haftasında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Başarısız tablonun ardından Newton'la yollar ayrıldı, ligin 8. haftasında takımın başına futbolcu izleme komitesi başkanı İhsan Derelioğlu geçti. Derelioğlu'nun geçici yönetimindeki takım o hafta da berabere kalarak ilk 8 haftalık periyotta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı ve 6 puanla 17. sırada yer aldı.

Ardından takımın başına teknik direktör Abdullah Avcı geçti. Avcı'nın takımı sezonun geri kalan bölümündeki 32 karşılaşmada ise 18 galibiyet, 11 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Takım sezonu 40 maçta 19 galibiyet, 14 beraberlik, 7 mağlubiyetle dördüncü sırada, 71 puanda bitirdi.  

'DEPLASMANDA YENİLGİ YOK'

Yeni sezona da Avcı ile devam eden Trabzonspor ligin ilk 12 haftalık bölümde henüz mağlubiyet görmedi. Bordo-mavililer 9 galibiyet, 3 beraberlikle 30 puan topladı ve en yakın rakipleri Hatayspor ve Konyaspor'un 7 puan önünde yer aldı.

Bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı döneminde TFF Süper Kupa'yı müzesine getirdi. 2019-2020 şampiyonu Başakşehir'le aynı sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor Ocak 2021'de TFF Süper Kupa maçına çıktı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçı 2-1 kazanan Karadeniz ekibi, Avcı yönetimindeki ilk kupasını da kazanmış oldu.

Avcı, Trabzonspor'da görev yaptığı 365 günlük dönemin son 247 gününde ligde mağlubiyet yüzü görmedi. Bordo-mavililer, Avcı yönetimindeki son mağlubiyeti geçen sezonun 29. haftasında Alanyaspor'a karşı sahasında 3-1'le aldı. Takım daha sonra ligde oynadığı 24 maçta hiç yenilmedi, 13 galibiyet, 11 beraberlik elde etti.

Trabzonspor, 10 Kasım 2020'de göreve gelen Abdullah Avcı'yla çıktığı hiçbir deplasman maçında da mağlup olmadı. Bordo-mavililer, dış sahada 23 maçta 14 galibiyet, 9 beraberlik aldı. 

BORSADA TARİHİ ZİRVE

Trabzonspor'un cumartesi günü aldığı Beşiktaş galibiyetinin ardından Borsa İstanbul'daki hisseleri, haftaya yüzde 9,98 yükselişle başladı. Kulübün hisseleri geçen hafta 6,31 liraya kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Avcı göreve gelmeden önce, 8 Kasım 2020'de Trabzonspor'un hisse fiyatı 2,66 lira seviyesindeydi. 

Trabzonspor bu dönemde borsada Ocak 2011'den bu yana en yüksek piyasa değerini de görerek 2 milyar 710 milyon lira seviyesini aştı. Trabzonspor hisseleri yılbaşına göre yüzde 122'yi aşkın artış kaydetti. (HABER MERKEZİ/AA)