Trabzonspor rekor kırarak kazandı: 2-0

Süper Lig'de lider bir haftalık aranın ardından puan toplamaya devam etti.

Andreas Cornelius takımının ikinci golünü kaydetti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lider Trabzonspor yeni bir galibiyet için fazla beklemedi. Geçen hafta Antalyaspor'a mağlup olan bordo-mavililer, konuk ettiği Atakaş Hatayspor'u 2-0 yendi. Ligde 13. galibiyetini elde eden Abdullah Avcı'nın ekibi ilk yarıdaki oyunuyla yeni bir rekorun sahibi oldu.

Geçtiğimiz hafta namağlup unvanını Antalyaspor deplasmanında kaybeden Trabzonspor, Süper Lig'in 17. hafta maçında Atakaş Hatayspor'u konuk etti.

24. dakikada Djaniny ile öne geçen bordo-mavililer, 38'de Andreas Cornelius skoru 2-0'a getirdi. İlk golün asistini yapan Danimarkalı yıldız, ligdeki gol sayısını 7'ye yükseltti.

REKOR KIRILDI

Devreyi yüzde 80 topla oynamayla kapatan 'Fırtına' 8 şut denemesinden 5 isabet buldu. Trabzonspor 386 isabetli pasla, ilk yarılarda yapılan isabetli pas rekorunu kırdı. Hatayspor ise ilk kez bir ilk yarıda şut atamadı. İkinci yarıda da skor avantajını pas oyunuyla korumayı bilen Trabzonspor, hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun son düdüğüyle birlikte sahadan galip ayrıldı: 2-0. Trabzonspor 18. hafta maçında Altay'a konuk olacak. (HABER MERKEZİ)