Trabzonspor'a Braga'dan 2 transfer

Trabzonspor, Portekiz'in Braga ekibinden Serdar Saatçı ve Simon Banza'yla anlaşma sağladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor, Portekiz'in Braga takımından 2 futbolcuyu kadrosuna kattı.

Bordo mavili ekibin ilk açıklamasında, hücum oyuncusu Simon Banza'nın kiralanması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

İkinci açıklamada ise defans oyuncusu Serdar Saatçı'nın bonservisiyle birlikte transfer edildiği aktarıldı. Açıklamada, Profesyonel futbolcu Serdar Saatçı’nın, kulübümüze kesin transferi konusunda Braga ve oyuncunun kendisi ile anlaşma sağlanmıştır" denildi. 

TRANSFERLERİN MALİYETİ 

Transferlerin detayları ise Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen bildirimlerle açıklandı.

Braga'ya Simon Banza'nın kiralanması için 3 taksit halinde 2 milyon Euro ödenecek. Açıklamada, "Profesyonel futbolcu Simon Bokote Banza ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2024/2025 futbol sezonunda 1.160.000.-EUR garanti ücret ve 840.000.-EUR imza ücreti ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Serdar Saatçı transfer için ise Braga'ya sözleşme fesih bedeli olarak 2 milyon 500 bin Euro 3 olarak ödenecek. 

Saatçı ile opsiyon hakkı Trabzonspor'a ait olmak üzere 4+1 yıllık sözleşme imzalandı. Saatçı, 2024-2025 sezonunda 22 milyon 500 bin lira garanti ücret kazanacak.

Açıklamada, "Sonraki sezonlarda ise oyuncuya; bir önceki sezon ödenecek garanti ücrete, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak (Tüfe+Üfe)/2 oranında artış yapılacak olup, her halükarda bu artış oranı %30'dan fazla olmayacaktır" denildi.

(SPOR SERVİSİ)