Trabzonspor'u Süper Lig'e taşıyanlar 50. yılda buluştu

Trabzonspor'u 1973-74 sezonunda Süper Lig'e taşıyan dönemin oyuncu ve yöneticileri Trabzonspor'un Süper Lig'deki 50. yılı kutlamalarında bir araya gelerek dönemin anılarını paylaştılar.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzonspor'un Süper Lig'e yükselmesinin 50'nci yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, AK Parti Trabzon milletvekilleri Mustafa Şen, Vehbi Koç ile Yılmaz Büyükaydın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Trabzonspor'un eski futbolcu, yöneticileri ve aileleri katıldı.

1973-1974 sezonunda Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseliş servüenin anlatıldığı kutlamalarda Bordo-Mavili takımın ilk şampiyonluk yıllarına ait gazete manşetlerinin yer aldığı sergi açıldı. Daha sonra kulüp tarihini anlatan belgesel gösterimi yapıldı. Kutlamalar dönemin futbolcu, yönetici ve medya temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti.

'İNADIMIZLA GELDİK VE HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ'

Programda konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor'un kurluşunun 57'nci yılını Süper Lig'deki 50’nci yılını kutlamaktan gururlu ve onurlu olduklarını söyledi.

Eski yönetici ve futbolcuları anarak sözlerine başlayan Doğan, "1973-74 sezonundaki kahramanlarımız arasında başkan olarak vardı takımımızın kaptanı sayın Faruk Özak, teknik direktörümüz Sayın Ahmet Suat Özyazıcı, altyapı antrenörümüz sayın Özkan Sümer ve diğer kaptanımız da rahmetli dayım Bülent Şahin Kaya ve efsane oyuncularımızla unutulmaz bir başarı yakalamıştık. Bu sebeple 73-74 şampiyonluğumuz en değerlileri arasındadır. 50 yıldır Süper Lig’deyiz, 57 yaşındayız; hatırlarsınız sultan Alparslan ‘geldik’ demişti. Mustafa Kemal Atatürk ‘gitmiyoruz’ demişti. Biz onlara örnek bir kulübüz. Buraya inadımızla geldik ve hiçbir yere gitmiyoruz. Aksine yolumuz belli; ileri, hep ileri” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI MEMİMŞOĞLU O FOTOĞRAFI ANLATTI

Eski Trabzonspor yöneticisi Fahri Memişoğlu'nun oğlu olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da programda konuşma yaptı. 1973-74 sezonundaki kutlama fotoğrafında babasının yanında yer alan Memişoğlu, çocukluk yıllarında babasıyla Trabzonspor ile ilgili anılarını anlattı.

Arka plandaki kendinin de olduğu fotoğrafı gösteren Memişoğlu, "Ben burada çocuğum. Ali Kemal abiler, Necati abiler, Faruk abi kafile başkanı olduğu zaman onlarla yolculuk yaptım. Ne meşakkatlerle bu yola çıkıldığını, ne zorluklar yaşandığını biliyorum ama zahmetsiz rahmet olmuyor. Özellikle iyi çalışmamız, idealleri kaybetmememiz ve kendimize güvenimiz, sevdamızla beraber yürümemiz gerekiyor. Sadece futbolda değil, sporda değil. Esasında Trabzonspor'un bu devrimi yaratması Anadolu'nun Türk insanının neler yapacağının da göstergesiydi. Biz inşallah bunları daha iyi yaparız" sözlerini kullandı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun 1974'te Trabzonspor'un kutlamalarında yer aldığı çocukluk fotoğrafı

ÖZAK: HAYATIMIZ ONU DÜŞÜNMEKLE GEÇTİ

Programı düzenleyen isimlerden biri olan Trabzonspor'un eski futbolcusu, başkanı ve eski bakan Faruk Özak, kulübün kuruluş ve Süper Lig'e yükseldiği dönemlerdeki başarılara ortak olan bir çok ismin aralarından ayrıldığını hayatta kalanların bir araya gelmesine vesile olarak hafıza tazelediklerini söyledi.

Trabzon'da Trabzonspor öncesi İdmanocağı kulübünde yetiştiğini kaydeden Faruk Özak, daha sonra Trabzonspor'un kurulmasıyla kulüplerin birleştiğini ve o yapıda yer aldıklarını dile getirdi. Özak, "73-74’de rahmetli Ahmet Suat Özyazıcı ve Barbun Ziya ağabeyler öze dönüşü başlattı ve bu kadro oluştu. Bir rekoru var. 2 puandı galibiyet 30 maç oynandı 38 gol attık ve 6 gol kalemizde gördük. Özyazıcı zeki bir adamdı. İlk defa tandem ifadesini ondan duyduk. Böylesine takımda 2. kaptandım. Trabzon denilince düşünmek lazım. . Hayatımız onunla geçti her an onu düşünüp katkıda bulunmakla geçti. İleriye doğru umutla bakmak için sahaya gidip forma alıp destek olmamız lazım" sözlerini kullandı.