Trakya Platformu: Marmara Denizi’ne bak, Saros Körfezi’ni kurtar

Trakya Platformu, Saros Körfezi’nin doğal varlıklarıyla birlikte korunması için körfezde yapılacak liman inşaatının acilen durdurulması yönünde çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE – Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere Köyü’nde BOTAŞ tarafından doğalgaz taşıma ve yükleme limanı gemi iskelesi (FSRU Liman ve Boru Hattı) projesine tepkiler devam ediyor.

Trakya Platformu’ndan Bülent Kaçar, liman inşaatında ve işletmesindeki inadın sürdürülmesi halinde Saros Körfezi’nin geri dönülmez bir kayıp yaşayacağını belirtti.

‘BAKANLIK MARMARA DENİZİ’NDEKİ KİRLİLİKTEN DERS ALMALI’

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Trakya Platformu adına Kaçar, projenin mahkeme sürecinin devam ettiğini hatırlatarak Saros Körfezi’nin ekolojik açıdan çok kritik bir sürece itilmek istendiğini söyledi.

Bülent Kaçar

Marmara Denizi’nin atıklarla oksijensiz kalması nedeniyle salyalarla kaplanmasından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ders alması gerektiğini vurgulayan Kaçar, Einstein’ın sözünden referansla “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek aptallıktır” diye konuştu.

 ‘SAROS KÖRFEZİ’NDEKİ DOĞAL YAŞAMIN KORUNMASI İÇİN İNŞAAT DURMALI’

Marmara Denizi’nin merkezi ve yerel iktidar yetkililerinin gözleri önünde yok edildiğini ifade eden Kaçar, “Marmara Denizi’ni kirleten vicdansızlık ve göz yuman umursamazlık Trakyamızdaki yıkım projelerine karşı halkın öz gücüne dayanmak dışında bir çare olmadığını gösteriyor. Saros Körfezi’nin doğal varlıklarıyla birlikte korunması için Saros FSRU inşaatının acilen durdurulması gerekiyor. Trakya'da, Saros'da yaşayan insanların oylarıyla seçilmiş olan Trakya Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği’ni sessizliğini bozmaya, doğal varlıklarımıza, denizlerimize aktif şekilde sahip çıkmaya ve bu yıkım faaliyetlerine karşı halk ile birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Kaçar ayrıca Saros Körfezi’nde bu zulmü kendilerine yaşatanları ve buna sesini çıkarmayanları da tarihin bir gün mutlaka yargılayacağını dile getirdi.