Trans dövüş sporcusu Fallon Fox'un hayatı film oluyor

Trans MMA dövüşçüsü Fallon Fox'un biyografisi çekilecek. Fox film hakkında, "Umarım bu film spor dallarında transların varlığına ışık tutar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karma dövüş sanatları sporcusu olarak tanınan Fallon Fox'un hayatının filme aktarılacak. Adı henüz açıklanmayan filmin senaryosunu T Cooper ve Allison Glock-Cooper kaleme alıyor. 

'UMARIM BU FİLM SPOR DALLARINDA TRANSLARIN VARLIĞINA IŞIK TUTAR'

Beyazperde'nin aktardığına göre, trans dövüş sporcusu Fallon Fox, biyografisinin çekilecek olması hakkında, "Bu hikâyeyi hayata geçirecek olan yapımcılar ve yazarlarla birlikte çalıştığım süre boyunca harika zaman geçirdim. Umarım bu film spor dallarında transların varlığına ışık tutar. Bu hikayenin hiç olmadığı kadar çok anlatılması lazım" dedi. 

Fallon Fox, doğumunda erkek olması nedeniyle bir döneme kadar erkek dövüş sporu bölümünde yer alıyordu. Trans olduğunu açıklamasının ardından kadın bölümüne geçmesinin ne kadar zor olduğunu açıklayan Fox hakkında 'kadın gibi görünse de erkek kaslarına ve kemiklerine sahip olduğu' söylenerek transfobik ve ayrımcı bir tutum sergilenmişti.