Transfer tahtasını açan Erzurumspor'da hedef Süper Lig

4,5 milyon euro borcu dolayısıyla beş dönemdir transfer yapamayan Erzurumspor FK'nin yasağı kaldırıldı. Yeni transferleriyle çıktığı ilk maçını kazanan takımın hedefi, Süper Lig'e yükselmek.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - Trendyol 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor FK, beş dönemin sonunda transfer tahtasını açmayı başardı. Transfer yasağı bulunan takım, soruna neden olan futbolcularla anlaşma sağladı. Yaklaşık 24 dosya, 4,5 milyon euro ödenerek kapatıldı.

Tahtanın açılmasıyla birlikte transfer çalışmalarına hız veren mavi-beyazlı ekip, İtalyan orta saha oyuncusu Giovanni Crociata başta olmak üzere tam 8 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Resmî sözleşme imzalanan futbolcular şunlar oldu: Giovanni Crociata, Salih Sarıkaya, Enes Karakaş, Mustafa Fettahoğlu, Serkan Köse, Gökhan Akkan, Toni Tasev ve Odise Roshi.

Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal

'ÖZEL TASARLANMIŞ FORMA HAZIRLADIK'

Ligin ilk haftası deplasmanda Bandırmaspor'a 3-2 mağlup olan takım, yeni transferleriyle çıktığı MKE Ankaragücü maçını 1-0 kazanmayı başardı. Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, transfer tahtasının açılmasıyla birlikte üzerlerindeki büyük bir yükün kalktığını söyledi. Geçmişte yaşanan sıkıntıların bir daha tekrarlanmaması için ince eleyip sık dokuduklarını anlatan Dal, transfer çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Erzurumspor'un maddi sıkıntıları aşmak için “Küllerimizden Doğuyoruz” kampanyası başlattığını hatırlatan Dal, şöyle devam etti: "Özel tasarlanmış forma hazırladık. Formanın ön yüzünde Atatürk, Nene Hatun ve İbrahim Erkal yer alıyor. Arka yüzünde ise tarihi mekanların siluetleri bulunuyor. 100 bin liraya satışa sunduk. Formaların satışı ile kulübe maddi kaynak sağlamayı hedefledik. Bu kampanya tam hedeflediğimiz gibi gitmiyor. Özel bir gece yapmayı planlıyoruz. Takımın maddi sorunları aşması için herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz.

Son iki sezonda çok büyük olumsuzluklar yaşadık. Buna rağmen ligde tutunmayı başardık. Şimdi Ankaragücü galibiyeti bizler için çok ciddi bir moral kaynağı oldu. Taraftarımızın desteğiyle büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bizi yalnız bırakmayan ve stadımızı bayram yerine çeviren büyük Erzurumspor taraftarımıza teşekkür ediyoruz. En büyük sevincimiz onların stattan mutlu ayrılmasıdır.

Gelecek hafta Kocaelispor ile deplasmanda karşılaşacağız. Oradan da güzel bir netice almayı bekliyoruz. Yeni transferlerimiz oynamaya başladı. Başka futbolcularla görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni transferler uyum sağladıkça çok daha başarılı olacağız. Erzurumspor'un Süper Lig'de oynama vakti gelmiştir. Bunun için şehrimizi bu hedef doğrultusunda kenetlenmeye davet ediyorum."