'Trump kendi kurduğu platformla sosyal medyaya geri dönecek'

Twitter ve Facebook'un askıya aldığı ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın 'kendi kurduğu platformla sosyal medyaya döneceği' duyuruldu. Trump'ın danışmanı Jason Miller, yeni platformun 'on milyonlarca yeni kullanıcı çekeceğini' ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 6 Ocak'ta düzenlenen Kongre baskının ardından Twitter ve Facebook'un hesaplarını askıya aldığı eski başkan Donald Trump'ın kendi sosyal medya platformunu kuracağı belirtildi. Trump'ın danışmanı Jason Miller, eski başkanın 'kendi platformuyla iki üç ay içerisinde sosyal medyaya döneceğini' söyledi.

Fox News kanalında yayınlanan MediaBuzz isimli programda konuşan Miller, Trump'ın kuracağı platformun 'on milyonlarca yeni kullanıcı çekeceğini' belirtti. "Bu, oyunu tamamen yeniden tanımlayacak ve herkes Başkan Trump'ın ne yaptığını görmek için onu bekleyecek" diyen Miller, "Yeni platform çok büyük olacak" ifadelerini kullandı.

Ocak ayında taraftarlarının düzenlediği ve beş kişinin öldüğü Kongre saldırısının ardından Facebook ve Twitter, Trump'ın hesaplarını geçici olarak askıya almıştı. Daha sonra yapılan açıklamada, Trump'ın hesaplarının kalıcı olarak askıya alındığı duyurulmuştu. Twitter CEO'su Jack Dorsey, "Kararı, Twitter üzerinden ve başka yerlerden yapılan fiziksel tehditlere dayanarak aldık" demiş, Trump'ı askıya alma kararını 'doğru ama tehlikeli' diye nitelemişti. (DIŞ HABERLER)