Trump: Meksika ve Kanada'ya yönelik ek gümrük vergileri 4 Mart'ta yürürlüğe girecek
ABD Başkanı Trump, Meksika ve Kanada'ya uygulanacak ek gümrük vergisinin 4 Mart'ta planlandığı gibi yürürlüğe gireceğini açıkladı.
DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, sahibi olduğu Truth Social platformundan açıklama yaptı.
Meksika ve Kanada'dan ABD'ye hala çok yüksek seviyelerde uyuşturucu akışı olduğunu ifade eden Trump, çoğu fentanil formunda olan bu uyuşturucuların büyük kısmının Çin'de üretildiğini ve bu ülkeden tedarik edildiğini öne sürdü.
Trump, geçen yıl 100 binden fazla insanın bu tehlikeli ve bağımlılık yapan uyuşturucular nedeniyle hayatını kaybettiğini, son 20 yılda milyonlarca insanın öldüğünü vurguladı.
Trump, "Bu belanın ABD'ye zarar vermeye devam etmesine izin veremeyiz ve bu nedenle, bu durum sona erene ya da ciddi şekilde sınırlandırılana kadar 4 Mart'ta yürürlüğe girmesi planlanan tarifeler planlandığı gibi uygulanacak. Aynı şekilde Çin'e de bu tarihte yüzde 10'luk ek bir tarife uygulanacak. Karşılıklı tarife için 2 Nisan tarihi geçerli olmaya devam edecek" dedi.
(ANADOLU AJANSI)