Trump: Merkez Bankası kararlarında başkan da söz sahibi olmalı

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, ABD başkanının; Fed'in para politikası kararlarında "söz sahibi" olması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, "Çok para kazandım, Fed'deki (ABD Merkez Bankası) insanlardan veya başkanından daha iyi bir içgüdüye sahip olduğumu düşünüyorum" dedi.

Donald Trump Florida'daki Mar-a-Lago yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanının FED'in para politikasına ilişkin kararlarda söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

AA'nın aktardığına göre Trump "Bence benim durumumda, çok para kazandım, çok başarılı oldum ve birçok durumda Fed'deki insanlardan veya başkanından daha iyi bir içgüdüye sahip olduğumu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Trump, Kasım 2017'de mevcut Fed Başkanı Jerome Powell'ı bankanın başkanlığına aday göstermişti.

Genel olarak faiz oranlarının düşürülmesini savunan Trump, Powell'ı para politikası kararlarından dolayı eleştirmeye başlamıştı.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı, son olarak verdiği bir röportajda yeniden başkan olması halinde Powell'ın 2026'ya kadar sürecek başkanlık görevini tamamlamasına izin vereceğini belirtmişti.

 

(ANADOLU AJANSI)