Trump o anı anlattı: Hayatını göçmenlere borçluymuş

Trump, saldırı sonrası ilk röportajında "Ölmüş olmam gerekiyordu" dedi, ateş edildiğinde göçmenlerle ilgili bir tabloyu okumak için başını çevirdiği için kurşunun başına isabet etmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Pensilvanya eyaletinde dün düzenlediği miting sırasında saldırıya uğrayan Donald Trump, suikast girişiminin ardından ilk röportajını New York Post gazetesine verdi. Eski başkan ve kasım ayında düzenlenecek seçimler için Cumhuriyetçi Parti'den aday olan Trump, "Hastanedeki doktor böyle bir şey görmediğini söyledi, bunu bir mucize olarak nitelendirdi" dedi.

AYAKKABI GİZEMİNİ ANLATTI

"Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu" sözleriyle devam eden Trump, 'yasadışı göçmenlerle ilgili bir tabloyu okumak için başını hafifçe sağa çevirmemiş olsaydı bunun gerçekleşebileceğini' dile getirdi. 

Eski başkan, ayakkabılarıyla ilgili soru işaretlerini de yanıtladı. Miting alanında birkaç el silah sesinin duyulmasının ardından, Trump kürsünün arkasında eğilerek saklanmaya çalışmış ve gizli servis ajanları Trump'ı korumak için podyuma doğru koşmuştu. Trump'ın, etrafını saran korumalara "Ayakkabılarımı alayım" dediği duyulmuştu.

Trump, bu durumu şöyle açıkladı: "Ajanlar beni kurtarmak için üzerime öyle bir atladılar ki ayakkabılarım ayağımdan çıktı ve inanın bana ayakkabılarım gayet sıkıydı."

'EN İKONİK FOTOĞRAF'

Gizli Servis'in 'harika bir iş çıkarttığını' söyleyen Trump, "(Saldırganı) Gözlerinin ortasından tek kurşunla onu öldürdüler" dedi. Kulağından yaralandıktan sonra yumruğu havadayken çekilen fotoğraflara da değinen Trump, "Pek çok insan bunun şimdiye kadar gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar ve ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğraf için ölmeniz gerekir" ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler trump suikast saldırı