Trump'a suikast girişimi: Gizli Servis Direktörü sorumluluğu kabul etti

Mevcut ve eski başkanları korumakla görevli Gizli Servis'in Direktörü Cheatle, Trump'a yönelik silahlı saldırının 'hiç gerçekleşmemiş olması gerektiğini' söyleyerek "Nihai sorumluluk bende" dedi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly A. Cheatle, ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimine ilişkin ABD basınına açıklamalarda bulundu. Trump'a yönelik saldırı sonrası güvenlik zafiyeti eleştirileri ile karşı karşıya kalan kurumun direktörü, ABC'de yayınlanan 'Good Morning America' programına verdiği röportajda, saldırının 'hiç gerçekleşmemiş olması gerektiğini' söyledi, "Nihai sorumluluk bendedir" ifadelerini kullandı.

NBC News haber sitesinin aktardığına göre, Gizli Servis Direktörü Cheatle, programda şu ifadeleri kullandı: "Bana, silahlı saldırganın esasında potansiyel bir tehdit şüphelisi olarak tespit edildiği söylendi. Birimler söz konusu kişiyi bulmak için harekete geçti. Maalesef, olayların hızlı gelişmesiyle de birlikte, bahsi geçen kişinin sonunda yeri tespit edildiğinde çoktan çatıdaydı ve eski başkana ateş edebilmişti."

'BU, KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDU'

Olayın tüm sorumluluğunu üstlenen Kimberly A. Cheatle, "Gizli Servis'in direktörü benim. Bu, kabul edilemezdi. Bu, bir daha olmaması gereken bir şey" ifadelerini kullandı. 

Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından mevcut ve eski başkanları korumakla görevli ABD Gizli Servisi, saldırıda güvenlik açığı olduğu ve vakitlice hareket etmediği yönünde eleştirilere maruz kalmıştı. The New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, ABD Gizli Servisi, Trump'a suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un konuşlandığı binanın güvenliğini sağlamamıştı.

Trump'ın miting yapacağı alanın güvenliğinin sağlanması için bölgeyi ziyaret ederek korunması gereken yerleri belirleyen Gizli Servis, Trump'ın konuşacağı sahneye yalnızca 120-150 metre yakınlıktaki Crooks'un ateş açtığı binayı koruma alanına almamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)