Trump'ın Adalet Bakanı Barr: Gerçeklikle bağını kaybetmişti

Trump döneminin Adalet Bakanı Barr, Kongre baskınını anlattı. 'Seçimde usulsüzlük' iddiaları için 'saçmalık, delice şeyler' diyen Barr: Trump bunlara inanıyorsa gerçeklikle bağını kaybetmiş demektir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD Temsilciler Meclisi'nin, eski Başkan Donald Trump yanlılarının yaptığı 6 Ocak Kongre baskınını soruşturan komisyonda kamuya açık oturumlardan ikincisi yapıldı.

Oturumda ifadeleri yayınlanan Trump’ın danışmanları eski Başkan’a seçimde usulsüzlük iddialarının meşru olmadığını söylediklerini anlattı.

VOA'nın haberine göre 7 Demokrat üye ve 2 Cumhuriyetçi üyeden oluşan 6 Ocak Komisyonu başkanı Bennie Thompson, “Trump Amerikan halkının güvenine ihanet etmiş ve halk onu seçimde verdiği oylarla iktidardan göndermiş olmasına rağmen görevde kalmaya çalışmıştır” ifadeleriyle oturumu açtı.

Bennie Thompson, “Bugün Donald Trump’ın seçimi nasıl kaybettiğinin ve seçimi kaybettiğini bildiğinin ve seçimi kaybetmesinin sonucu olarak demokrasimize saldırmaya karar vermesinin hikayesini anlatacağız” dedi.

'GIULIANI İÇKİLİYDİ'

Oturumda Donald Trump’ın eski danışmanlarından Jason Miller’ın önceden kayda alınmış ifadesinden bazı bölümler dinletildi. Jason Miller, avukatı Rudy Giuliani’nin Trump’la seçim gecesi görüştüğünde seçimin kendilerinden çalındığını iddia ederek, başkanlık seçimini kendisinin kazandığını ilan etmesi gerektiğini söylediğini anlattı. Miller, ifadesinde Rudy Giuliani’nin o gece içkili olduğunu düşündüğünü de belirtti.

Oturumda Donald Trump’ın 4 Kasım 2020’de yaptığı bir konuşmadan, “Bu seçimi kazanmaya hazırlanıyorduk ve doğrusunu söylemek gerekirse bu seçimi kazandık” dediği bölüm yayınlandı.

Trump döneminin Adalet Bakanı William Barr’ın daha önce kapalı kapılar ardında kaydedilmiş ifadesinden bir bölüm ikinci oturumda da yayınlandı.

William Barr, komisyona Trump’ın seçim gecesi daha olası bir kanıtı ya da bulguyu inceleme fırsatı bile olmadan hemen kapsamlı bir usulsüzlük olduğu iddiasını ortaya attığını söyledi.

Usulsüzlük iddiaları için “saçmalık ve delice şeyler” diyen Eski Adalet Bakanı Barr, Trump için “Bunlara inanıyorsa gerçeklikle bağını kaybetmiş demektir. Bunun bir parçası olmak istemedim“ ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)