Trump'ın yardımcı adayı kadınlarla ilgili sözlerini savundu: 'Kinayeli bir yorumdu'

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı 3 yıl önce verdiği bir demeçte Demokrat Partililer için kullandığı 'sefil hayatları olan bir grup çocuksuz kedili kadın' sözleri hakkında açıklama yaptı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı JD Vance, daha önce Demokrat Partili siyasetçiler hakkında kullandığı 'sefil hayatları olan bir grup çocuksuz kedili kadın' sözleri hakkında açıklama yaptı. Vance, yıllar sonra tepkiye neden olan sözlerini savundu.

JD Vance, başkan yardımcısı adaylığı ile birlikte yeniden gündeme gelen bu sözleri, 2021 yılında sarf etmişti. Aralarında oyuncu Jennifer Anniston'ın da olduğu isimler ise 39 yaşındaki siyasetçiye tepki göstermişti. Vance, konuya ilişkin olarak dün Megyn Kelly'e açıklamalarda bulundu. Vance, "Şurası açık ki bu, kinayeli bir yorumdu. İnsanları kinayeye o kadar çok odaklanırken aslında söylediğim şeyin özüne odaklanmıyor" dedi. Vance, "Megyn; sözümün özü (şu): Üzgünüm, doğru" ifadelerini kullandı. 

'ELEŞTİRİM ÇOCUĞU OLMAYAN İNSANLARLA İLGİLİ DEĞİLDİ'

BBC'nin aktardığına göre, üç çocuğu olan JD Vance, daha önce dönemin Fox News haber kanalı sunucusu Tucker Carlson'a verdiği demeçte çocukları olmayan insanları eleştirmediğini savunarak, "Bu, aile ve çocuk karşıtı olan Demokrat Parti'yi eleştirmekle ilgiliydi. İfade ettiğim basit nokta şu: Bence çocuk sahibi olmak, baba olmak, anne olmak bakış açınızı değiştiriyor. Tüm toplumumuzun çocuk sahibi olmaya karşı şüpheci hatta nefret dolu hale geldiği savını dile getiriyorum" ifadelerini kullandı. 

Bahsi geçen söyleşide Vance, neden önde gelen siyasetçilerin çocuklarının olmadığını sorguluyordu. Bu isimlerden biri de Başkan Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından Demokratların aday adayı olan Kamala Harris'ti.

JD Vance, o dönemde yaptığı açıklamada, "Demokratların tüm geleceği çocuğu olmayan insanlar tarafından kontrol ediliyor. Nasıl oluyor de ülkemizi geleceğinde gerçekten payı olmayan insanlara devrediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Vance, ülkenin 'kendi hayatlarında ve verdikleri kararlarda sefil olan ve ülkenin geri kalanını da sefil etmek isteyen bir avuç çocuksuz kedili kadın' tarafından yönetildiğini söylemişti. 

ANISTON DA TEPKİ GÖSTERDİ

Siyasetçi, dün ABD basınına yaptığı açıklamada, "Kamala Harris, üvey çocukları ve tüm ailesi için en iyisini diliyorum. Buradaki konu, onun daha az olması değil. Buradaki konu, partisinin çocuk karşıtı bir dizi politika izlemesi" ifadelerini kullandı. 

Kendisi de tüp bebek yöntemiyle hamile çocuk sahibi olmaya çalışan oyuncu Jennifer Anniston da Vance'in sözlerine tepki göstermiş, "Bu sözlerin ABD'nin potansiyel bir başkan yardımcısından geliyor olmasına gerçekten inanamıyorum" diye konuşmuştu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)