Trump'ın yardımcıları, G7 liderleri için hazırlanan hediyeleri çalmakla suçlanıyor

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın yardımcıları, 2020'de iptal edilen G7 zirvesinde liderler için hazırlanan hediyeleri çalmakla suçlanıyor. ABD Dışişleri, iddialar nedeniyle soruşturma açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı, eski başkan Donald Trump'ın yardımcılarının yabancı liderler için pahalı hediyeler içeren hediye paketlerini çaldığı iddiasını soruşturuyor. Amerikan basınındaki haberlere göre Trump'ın bir dizi yardımcısı, 2020 yılında Covid-19 pandemisi nedeniyle iptal edilen zirve için hazırlanan paketleri çalmakla suçlanıyor.

'YÖNETİMİ BIDEN'A DEVREDERKEN ÇALDILAR' 

Zirveye katılacak liderler için hazırlanan paketlerde, parası hükümet tarafından ödenen deri dosyalar, kurşun-kalay alaşımı tepsiler ve üzerinde başkanlık mührünün bulunduğu mermer biblolar dahil pahalı hediyeler bulunuyordu. New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, bu hediyeler Trump'ın seçimleri kaybetmesi sonrası yönetimin Joe Biden'a devir sürecinde Dışişleri Bakanlığı'nın 'kasa' adıyla bilinen büyük depo odasından çalındı. Olaya tanıklık eden kariyer diplomatları, hediyeleri Trump'ın siyasi atamalarıyla göreve gelen isimlerin çaldığını anlattı. Odadan çalınan eşyalar arasında, Trump yönetimi yetkililerine verilen bir düzineden fazla hediyenin de bulunduğu belirtildi.

'POMPEO'YA VERİLEN VİSKİ VE ALTIN PARA DA ARANIYOR'

NYT'nin haberi sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı belirtildi. Buna göre, G7 hediyelerinin yanı sıra eski dışişleri bakanı Mike Pompeo'ya verilip kaybolan 5 bin 800 dolarlık bir şişe Japon viskisi ile ismi açıklanmayan bir yetkiliye verilen 22 ayar bir altın paranın kaybolması da soruşturulacak.  

'HUKUKA VE HÜKÜMET SÜRECİNE SAYGISIZLIK'

Etik uzmanları ise kayıp hediye çantalarının, Trump'ın başkanlık dönemiyle ilgili daha büyük sorunları yansıttığını söylüyor. ABD Temsilciler Meclisi'ne uzun süredir danışmanlık yapan avukat Stanley M Brand, NYT'ye demecinde bu durumun sebebi ne olursa olsun 'hukuka ve normal hükümet sürecine yönelik saygısız bir davranış' olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri ise ilgili haberlerin ardından yapılan açıklamada, ABD hükümeti çalışanlarına verilen ve şu an yeri bilinmeyen hediyelerin nerede olduğunun ve nasıl kaybolduklarının soruşturulduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Donald Trump hediye