Trump'tan 'Biden' yorumu: Kamala Harris'i yenmek daha kolay olacak

ABD Başkanı Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin konuşan Trump, 'Kamala Harris'i yenmenin daha kolay olacağını' dile getirdi. Trump, "Biden hiç Başkan olmamalıydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim yarışından çekildiğini ve yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini duyurumasının ardından, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı ve eski başkan Donald Trump da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

'ÜLKENİN EN KÖTÜ BAŞKANI OLARAK TARİHE GEÇTİ'

Geçtiğimiz günlerde uğradığı suikast girişiminde kulağından yaralanan Trump, CNN'e yaptığı açıklamada, 5 Kasım'da düzenlenecek seçimlerde Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i yenmenin 'daha kolay olacağını' dile getirdi. Trump, "Biden, ülkenin en kötü başkanı olarak tarihe geçti" dedi. 

'ADAY OLMAYA HİÇBİR ZAMAN UYGUN DEĞİLDİ'

Trump, Truth Social isimli sosyal medya platformundan paylaşımda ise "Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil" ifadelerini kullandı. Biden'ın 2020'de 'yalanlar ve yalan haberler sayesinde başkanlığı kazandığını' iddia eden Trump, doktoru ve çevresindekilerin Biden'ın 'başkan olmayacağını bildiğini' savundu.

AA'nın aktardığına göre Trump, "Biden hiç Başkan olmamalıydı" ifadesini kullanarak Biden'ın başkanlığı döneminde 'ülkenin büyük zarar gördüğünü' ileri sürdü. "Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil" diyen Trump, Biden'ın başkanlığının ülkeye verdiği hasarı hızlıca 'tamir edeceğini' dile getirdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)