Trump'tan elektrikli araçlara 'zorunlu' destek: 'Başka seçeneğim yok'

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, Elon Musk'ın kendisini desteklediğini hatırlatarak, kendisinin de elektrikli araçların yanında olmaktan başka seçeneği olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, seçim kampanyası için Georgia eyaletinin Atlanta kentinde düzenlediği mitingde konuştu. Trump'ın gündeminde Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk da vardı.

AA'nın aktardığına göre, Trump, Musk'ın 'desteğini aldığı için elektrikli araçları desteklemekten başka seçeneğinin olmadığını' söyledi. Trump, mitingde yaptığı konuşmada, "Ben elektrikli arabalardan yanayım. Olmak zorundayım çünkü biliyorsunuz, Elon beni çok güçlü bir şekilde destekledi. Yani başka bir seçeneğim yok" ifadelerini kullandı.

'CEHENNEME GEÇİŞ'TEN ELEKTRİKLİ ARAÇLARA DESTEĞE

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, daha önce, Trump'ın başkanlık kampanyasına bağış yaptığını ancak bağışlarının 'çok daha düşük bir seviyede' olduğunu belirtmişti. Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın elektrikli araçlara verdiği desteği 'cehenneme geçiş' olarak nitelendirmişti.

(ANADOLU AJANSI)