Trump'tan Hıristiyan seçmenlere: Bu seçimden sonra oy vermek zorunda olmayacaksınız

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, Florida'daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Hıristiyanlar; gidip oy kullanın, sadece bu sefer. Bunu artık yapmak zorunda olmayacaksınız" dedi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Florida eyaletinde 'Turning Point Action' (Dönüm Noktası Eylemi) isimli muhafazakar grubun düzenlediği etkinlikte konuşma yaptı. 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimine atıfta bulunan Trump, Hırıstiyan seçmenlere hitap ederek, bu seçimde oy vermelerini istedi, bu seçimden sonra 'oy kullanmalarına gerek olmayacağını' savundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Donald Trump, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Hıristiyanlar; gidip oy kullanın, sadece bu sefer. Bunu artık yapmak zorunda olmayacaksınız. Dört yıl daha; ne (olacak) biliyor musunuz? Halledilecek. İyi olacak. Artık oy kullanmak zorunda olmayacaksınız, benim güzel Hıristiyanlarım"  ifadelerini kullandı. Trump, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizi seviyorum Hıristiyanlar. Ben bir Hıristiyanım. Gidip oy kullanın. Gidip oy kullanmalısınız. Dört yılda, bir daha oy kullanmak zorunda olmayacaksınız. O kadar iyi bir şekilde halledeceğiz ki oy vermek zorunda olmayacaksınız."

'İLK GÜN DİKTATÖR OLACAĞIM' DEMİŞTİ

Trump, aralık ayında Fox News haber kanalına verdiği demeçte, 5 Kasım'da diktatör olacağını, ancak bunun sadece 'birinci gün' olacağını söylemiş, bunu Meksika ile olan güney sınırını kapatmak ve petrol sondajını genişletmek için yapacağını anlatmıştı. Demokratlar bu açıklamaya tepki gösterirken, Trump daha sonra 'şaka' yaptığını savunmuştu. 

Donald Trump, Beyaz Saray'da ikinci döneminde görev yapmak üzere başkan seçilirse sadece 4 yıl daha bu görevi yürütebilecek. ABD Anayasası, ardışık olsun ya da olmasın ABD başkanlarının sadece iki dönemliğine görev yapmasına izin veriyor. Öte yandan, Trump, mayıs ayında Ulusal Tüfek Derneği'nin bir etkinliğinde yaptığı konuşmada, iki dönemden fazla başkanlık yapılması hakkında konuşmuş, ABD'nin iki dönemden fazla başkanlık yapan tek eski başkanı olan Demokrat Partili  Franklin D. Roosevelt'e atıfta bulunmuştu. Roosevelt'in yaklaşık 16 yıl başkanlık yaptığını hatırlatan Trump, "Bilmiyorum, biz üç dönem olarak mı değerlendirileceğiz? Ya da iki dönem mi?" diye sormuştu. ABD'de başkanlara iki dönem sınırlaması Roosevelt'in döneminden sonra getirilmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler Donald Trump ABD seçim