Trump'tan istifa yorumu: Onun yüzünden kurşun yedim

Donald Trump, 13 Temmuz'da düzenlenen suikast girişiminin ardından istifa eden ABD Gizli Servisi Direktörü Kimberly Cheatle hakkında "Bana hiçbir zaman uygun koruma sağlamadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, 13 Temmuz'da düzenlenen suikast girişiminin ardından istifa eden ABD Gizli Servisi Direktörü Kimberly Cheatle hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, "Bana hiçbir zaman uygun koruma sağlamadı, bu yüzden demokrasi için kurşun yemek zorunda kaldım. Gizli Servis tarafından daha fazla kaynak ve koruma için birçok talepte bulunuldu. Her zaman geri çevrildi ya da yanıt verilmedi. Dünyadaki en büyük kalabalıklardan birisine sesleniyordum, ona göre davranmaları gerekirdi" diye konuştu.

Trump, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden yönetimini hedef alarak, "Biden/Harris yönetimi beni gerektiği gibi korumadı ve demokrasi için kurşun yemek zorunda kaldım. Bunu yapmak benim için büyük bir onurdu” dedi.

NETANYAHU İLE GÖRÜŞECEK

Bu arada Donald Trump, Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla perşembe günü bir araya geleceğini bildirdi.

Trump, görüşmeye ilişkin Social Truth hesabından bir mesaj paylaştı.

Netanyahu'yu 25 Temmuz Perşembe günü Florida'da ağırlayacağını ifade eden Trump, "Benim ilk başkanlık dönemimde bölgede barış ve istikrar vardı. Abraham Anlaşmaları bile imzalanmıştı. Yine olacak" değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın aktardığına göre Trump, Ukrayna dahil diğer devlet başkanlarına da söylediği gibi kendisinin "güç yoluyla barış" gündeminin savaş ve çatışmaları sonlandıracağını savundu.

Milyonlarca insanın öldüğünü kaydeden Trump, "Kamala Harris hiçbir şekilde bunu durduramaz" ifadesini kullandı.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)