TTB Başkanı Fincancı ile CHP, HDP ve İYİ Partili vekiller Meclis'te ortak açıklama yaptı

CHP, HDP ve İYİ Partili milletvekilleri ve Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile birlikte sağlık emekçilerinin sorunlarına dair TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlık emekçilerinin sorunlarına ilişkin İYİ Parti ve HDP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu milletvekilleri ve Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Şeker, çalışma koşulları, özlük hakları ve sağlıkçılara yönelik şiddet konusunda hekimlerin taleplerini dile getirmek için HDP ve İYİ Partili milletvekilleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Meclis'te görüşülmekte olan yasa teklifinin içerisinde müteahhitlerin sorunlarının çözümüne dair maddelerin olduğunu ancak sağlıkçıların yer almadığını belirten Şeker, "Ancak geçen yıldan verilen bir söz vardı. Hekimlerin ve sağlıkçıların çalışma şartları iyileştirilecek, özlük hakları yeterince verilecekti. Konuyla ilgili yasa Meclis'ten geçti ancak geri çekildi. Hekimler, bir an önce özlük ve emeklilik haklarıyla sağlıkta şiddete ilişkin çalışma koşullarında düzenlemelerin Meclis'ten geçmesini talep ediyor. Her gün onlarca hekim, yurt dışına gidiyor, emekli oluyor veya istifa ediyor. Salgının pik yaptığı bir dönemde Türkiye sağlıkçılarıyla birlikte sağlığını da kaybediyor" diye konuştu.



FİNCANCI: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Açıklamada konuşan TTB Başkanı Fincancı da sağlık alanında emek veren sağlık çalışanları olarak hekimlerin haklarını elde edebilmesi için mücadeleye yemin ettiklerini söyledi. Fincancı, sağlıkçıların haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz toplumun sağlığı için de halk sağlığı için de mücadelenin bir parçası olması sebebiyle sağlık çalışanlarının sesini duyurmaya çalışıyoruz. Hekimlerimizi yitiriyoruz. Kamuda artık çalışamaz hale geldiler. Aldıkları ücretler açlık sınırına dayandı. Sağlık çalışanlarına özelde hakları verilebiliyor mu? Hayır. Genç meslektaşlarımız daha yoğun olmak üzere ülkeden gidiyorlar. 10 yılda yurt dışına giden hekim sayısı 59'dan 1405'e çıkmış. Bu haklarımızın tümüyle görmezden gelindiğini gösteren bir belgedir. Bu nedenle biz birlikte bu hakları almalıyız. Önce bizim bu mücadelemizi görüp bizim sesimizi duyduklarını düşündüğümüz sağlık otoritesi, Meclis'e getirdikleri teklifi geri çekti, 'Yeniden getireceğiz' dediler, yine olmadı. Biliyoruz ki alanda çalışan meslektaşlarımız hazır; sağlık sistemi tümüyle durma noktasına gelebilir, hep beraber haklarımızı alıncaya kadar tüm sağlık sistemi durdurulabilir, aciller dışında. Öyle mi olmasını istiyoruz? Hayır diye konuştu. (HABER MERKEZİ)