TTB heyetinden deprem bölgesine ziyaret

Türk Tabipleri Birliği, deprem bölgesindeki ziyaretlerine Adıyaman, Antep, Maraş ve Osmaniye’de devam etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Şubat 2023 depremlerinin 18. ayında deprem bölgesindeki ziyaretlerine Adıyaman, Antep, Maraş ve Osmaniye’de devam etti.

Birinci koldaki TTB heyeti, ilk olarak Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki devlet hastanelerini ziyaret ederek hekimler ve sağlık çalışanları ile buluştu. Buradan Maraş’a geçen TTB heyeti, Tabip Odası’nda hekimler ile bir araya geldi. TTB heyeti, son olarak Osmaniye’ye giderek Tabip Odası’nı ve devlet hastanesindeki hekimleri ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

İkinci koldaki TTB heyeti ise güne Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaretiyle başladı. Ziyaret kapsamında hekimler ve sağlık çalışanları ile buluşan heyet, hastane başhekimi ile de bir görüşme yaptı. Heyet daha sonra ise aile sağlığı merkezlerine giderek hekimler ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Gün içinde Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Yorulmaz ve Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Bayır ile de birer görüşme gerçekleştiren TTB heyeti, saha aktarımlarından edindiği ve gözlemlediği sorunlar ile çözüm önerilerini paylaştı.

Her iki koldaki TTB heyetinin hekimler ve sağlık emekçileri ile yaptıkları buluşmalarda; deprem bölgesinde 18 ay geçmesine karşın devam eden sorunlara yönelik çözüm önerileri üzerine değerlendirmeler yapıldı, hekimlik ve sağlık ortamına ilişkin görüşler paylaşıldı.