TTB: İsrail saldırılarında 747 hekim ve sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Türk Tabipleri Birliği, İsrail saldırıları ile ilgili "Sağlık kurumlarının hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık çalışanının, hastanın ve sivilin katledilmesini lanetliyoruz" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği (TTB), İsrail'in 7 Ekim 2023’te başlattığı Filistin’e başlattığı saldırılarda aralarında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 747 kişinin yaşamını yitirdiğini, 970 kişinin de yaralandığını duyurdu.

TTB, açıklamasında "Sağlık kurumlarının açıkça hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık çalışanının, hastanın ve sivilin katledilmesini lanetliyoruz" denildi.

 Türk Tabipleri Birliği'nin açıklaması şöyle:

“İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı Filistin’e yönelik soykırım boyutuna ulaşan saldırılarında 30 Temmuz’a kadar Gazze Şeridi’nde sağlık hizmetleri 500 defa hedef alındı. Bu saldırılarda aralarında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 747 kişi yaşamını yitirirken 970 kişi de yaralandı.

Sağlık kurumlarının açıkça hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık çalışanının, hastanın ve sivilin katledilmesini lanetliyoruz. TTB olarak; Birleşmiş Milletler’i, Dünya Tabipleri Birliği’ni, Dünya Sağlık Örgütü’nü ve uluslararası kamuoyunu yaşanan bu insanlık trajedisinin sona erdirilmesi için bir kez daha göreve çağırıyoruz.”