TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu kongresi Eskişehir'de

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, iki yılda bir düzenlediği kongrelerin yenisini bu sene 1-3 Mart arasında Eskişehir'de düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu tarafından iki yılda bir düzenlenen kongrelerin sekizincisi 1-3 Mart 2024 tarihlerinde Eskişehir'de yapılacak.

2008, 2010, 2012, 2016, 2018, 2020, 2022 yıllarındaki kongrelerde sırasıyla “Kadına Yönelik Şiddet”, “Kadını Görmeyen Bilim ve Sağlık Politikaları”, “Kadını Görmeyen Aile ve Sağlık Politikaları”, “Kadın ve Savaş”, “Kadın, Sağlık ve Muhafazakârlık”, “Kadın Emeği ve Sağlık”, “Ekolojik Kriz, Kadın ve Kadın Sağlığı” temaları ele alınmıştı.

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ile Eskişehir Tabip Odası ev sahipliğinde planlanan VIII. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi’nin başlığı “Kadınlar İçin Nasıl Bir Sağlık Sistemi?” olarak belirlendi.

VIII. Kongre “Neoliberal patriyarkal sağlık politikalarının kadınlar ve kadın sağlığına yaklaşımı nasıldı? Kadınlar için nasıl bir sağlık sistemi olmalı? Kadınlar nasıl bir sağlık sistemi istiyor?” soruları çerçevesinde planlandı. Kongremizde dünden bugüne kadın sağlık hareketleri, neoliberal patriyarkal sistemin kadın beden politikaları, sağlık çalışma yaşamında kadınlar, tıp eğitiminde kadın ve kadın sağlığı, kadına yönelik şiddetle mücadelede güncel durum ile sağlık sistemi, sığınaklar, kurum içi uygulamalar ele alınacak. Ayrıca kongrede olağanüstü koşulların kadın sağlığına etkileri ve olağanüstü durumlarda sağlık sistemi, özellikle 2023 Şubat depremleri tanıklık ve deneyimleri doğrultusunda ele alınacak.

Etiketler ttb kadın