TTB, Özgür Özel ile görüştü

Türk Tabipleri Birliği, sağlık alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek üzere CHP'yi ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Alpay Azap, Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Önder Okay, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Ali Karakoç ve Dr. Nilüfer Ustael’den oluşan heyet; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz ve Grup Başkanvekili Dr. Murat Emir ile bir araya geldi.

TTB heyeti görüşmede ilk olarak sağlık alanında yapılacak düzenlemelerin emek-meslek örgütlerinin katkı ve görüşleri ile şekillendirilmesi gerektiğini belirtti.

Hekimlerin ve sağlık emekçilerin en yakıcı sorunu olan sağlıkta şiddetin ancak bütüncül bir yaklaşım ile engellenebileceğini ifade eden heyet, TTB Şiddet Çalışma Grubu’nun 16-17 Aralık 2023 tarihinde düzenlediği Sağlıkta Şiddet Çalıştayı’ndan çıkan bilimsel tespitleri paylaştı. TTB heyeti, Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yapmayı planladığı ve basına sızan değişiklik ile ilgili görüşlerini de aktardı.

CHP heyeti, sağlık alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda TTB ile hemfikir olduklarını vurguladı. Sağlıkta şiddet konusunu öncelikli olarak gündeme getireceklerini belirtti.