TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, Etnospor Konfederasyonu Avrupa Birliği'nden fon almış

İktidarın fon alan kuruluşları "milli güvenlik sorunu olarak" nitelendirirken AK Parti'ye yakın vakıf ve derneklerin Avrupa Birliği'nden her yıl milyonlarca Euro fon aldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Metin Cihan, Avrupa Birliği'nden (AB) fon alan iktidara yakın vakıf, dernek ve kurumları paylaştı.

Sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda "Avrupa Birliği Türkiye'de kimleri fonluyor? Bunu araştırıyorum ve yine ikiyüzlülük görüyorum. Şimdiye kadar tespit edebildiklerim arasında TRT, TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, İHH, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Dünya Etnospor Konfederasyonu (Bilal Erdoğan) var" diyen Metin Cihan, bugün araştırmasının detaylarını yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

TÜGVA'yla ilgili paylaşım yapan Metin Cihan, "Bir örnek vereyim. AB Erasmus+ fonu örneğin KA227-YOU-098395 kodlu projeyle kimi fonluyor? Bakıyoruz ve Turkey Youth Federation olduğunu görüyoruz. Böyle tanıdık gelmemiş olabilir. Bildiğimiz TÜGVA. Bunun sadece küçük bir örnek olduğunu hatırlatmak isterim. Her yıl milyonlarca € fon akışı gerçekleşiyor. Belgeleriyle paylaşacağım. Proje tanıtımında da okuyacağınız gibi AB bunu STK'lar ile işbirliği olarak tanımlıyor ve uluslararası bir etki alanı oluşturma hedefi belirleniyor. Türkiye'de seçtikleri partner TÜGVA oluyor" dedi.

Avrupa Birliği kayıtlarına göre TÜGVA'ya bir proje kapsamında 86 bin 62 Euro, TÜRGEV'e ise 51 bin 880 Euro ödeme yapılmış.

TRT'ye 400 bin Euro fon verildiğini aktaran Cihan, "Avrupa Birliği TRT'yi de fonluyor. 400 bin Euro'luk bir ödemeyi belgesiyle paylaşıyorum. Halihazırda devam eden bu projeyi, uzun vadede yeni bir yayıncılık vizyonu olarak tanımlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Önder İmam Hatipliler Derneği, Avrupa Birliği Erasmus programı için 60 bin Euro, 52 bin 560 Euro ve 22 bin 328 Euro olmak üzere 3 kez ödeme almış.

SETA Vakfı'na 250 bin Euro ve 41 bin 20 Euro'luk ödemeler yapıldığını belirten Cihan, "SETA Vakfı listeler yayınlayıp Avrupa'dan fon alanları vatana ihanetle suçluyordu. Meğer kendileri fon alıyormuş. Aşağıdaki projeler hâlâ devam ediyor, hâlâ fon alıyorlar. Vakıf kurucusu şimdi MİT başkanı olan İbrahim Kalın. Koordinatörlerden biri Fahrettin Altun. Evet, maalesef" dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)