Tülay Hatimoğulları: Diyalog süreci, kayyım atanarak dinamitleniyor

Van Belediyesi önünde başlatılan nöbette konuşan Tülay Hatimoğulları "Kayyımla, belediye eş başkanlarımıza ceza vererek bu diyalog süreci dinamitlenmektedir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmesinin ardından, belediye binası önünde başlayan nöbet eylemi ikinci gününde devam ediyor.

Geceyi belediye binası önünde ateş başında halay çekerek geçirenler, yeni güne de aynı noktada başladı.

Eylemin ikinci gününde, kente yeni heyetler gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde kente gelen DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve bölge milletvekilleri de nöbet eylemine katıldı.

Öte yandan DEM Parti Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ve DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar da kente ulaştı.

Tülay Hatimoğulları: Diyalog süreci, kayyım atanarak dinamitleniyor - Resim : 1

YÜRÜYÜŞE POLİS BARİKATI

Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, partinin bölge milletvekilleri ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan'ın da bulunduğu grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Belediye binasına doğru yürüyen grubun önü, yaklaşık 1 kilometre sonra polis barikatları ile kesildi.

Yapılan itirazlar sonucunda, yürüyüş devam ediyor. Yürüyüş esnasında atılan sloganlarla ve alkışlara polis müdahale ediyor. Polis megafonundan, alkış ve slogan atılmaması konusunda anonsların yapıldığı yürüyüş boyunca bir kaç farklı noktada grubun önü yeniden kesildi.

Polis kalkanları arasından yürüyerek belediye binasına ulaşan grup, burada binlerce kişi tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

'ALİ CENGİZ OYUNLARIYLA HALKIMIZIN İRADESİNE ÇÖKMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Belediye önünde konuşan Abdullah Zeydan, şunları söyledi: "31 Mart seçimlerinde demokratik ve barışçıl yollarla sandıkta sizlerle, sizin iradenizle baş edemeyenler yine yargı kumpaslarıyla, ali cengiz oyunlarıyla halkımızın iradesine çökmeye çalışıyorlar. Bu soğuk havaya rağmen bugün, 31 Mart’ta ve sonrasındaki mazbata gaspı girişiminde kendi onurunu iradesini görkemli br şekilde savunan halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Halkın iradesine demokrasiye, adalete saldıranlar, zulmedenler nasıl utanmıyorlarsa, yaptıkları hırsızlıkları yolsuzlukları biz burada çarşaf çarşaf ilan ettik. Şimdi bu hırsızlar kalkmışlar yeniden yargı kumpaslarıyla şunu diyorlar; 'Biz Van’da yaşlayan 1 milyon 200 bin insanın insanın iradesini tanımıyoruz, biz Van halkını insan olarak görmüyoruz. Sizin seçme ve seçilme hakkınız yok. Biz sizin bu iradeniizn üstüne getirir bir tane memur koyarız. Bunu da utanmadan yaparız' diyorlar."

SERRA BUCAK: İKTİDAR DERS ÇIKARMADI

Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak da şunları söyledi: “Van halkının onurunu ve gururunu kimse görmezden gelemez. Kayyım sistemi bir kumpas sistemidir. İktidar bu kayyım sisteminden bir ders çıkarmamıştır. Van halkı iradesinin yanında durdu. Bu halk mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacak. Kazanan biz, kaybeden onlar olacak. Biz Amedliler olarak 31 Mart’ta direnen ve 14 belediyeyi alan Van halkının yanındayız. Mazbatayı vermek istemeyenler bu kentin güler yüzlü çocuklarının mücadelesi ile karşılaştılar. Wan rûmeta me ye.”

Tülay Hatimoğulları: Diyalog süreci, kayyım atanarak dinamitleniyor - Resim : 2

'AK PARTİ BU SÜRECİ DİNAMİTLİYOR’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da belediye önünde bir konuşma yaptı. "1 Ekim’de Sayın Devlet Bahçeli Türk Kürt kardeşliğinden bahseden mesajlar vermeye başladı. İmralı ile görüşmeler oluyor ve Kürt Sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için diyalog süreci konuşuluyor" diyen Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı: "Bugün Türk ve Kürt kardeşliği üzerinden başlatılmış olan bir diyalog sürecine bu şekilde kayyımla bu şekilde belediye eşbaşkanlarımıza ceza vererek bu diyalog süreci dinamitlenmektedir. Bunu kabul etmiyoruz. Biz DEM Parti olarak Kürt halkı olarak Türkiye halkları olarak barış ve diyalog sürecinin devam etmesinden yanayız. Ama bu iktidar 14-0 kazanan belediyenin eş başkanına ceza vererek bu süreci dinamitlemektedir. Ey saraylılar şunu bilin ki kayyım atayarak cezalar vererek her sabah bir şafak operasyonuyla DEM Partilileri muhalifleri gözaltına alarak hiçbir şeyi başaramazsınız. Bizler DEM Parti olarak Kürt halkı olarak Türkiye halkları olarak bu ülkenin aydınları demokratları olarak bu ülkenin onurlu muhalefetini yürütenler olarak onurlu bir barış ve diyalogtan yanayız. Bu diyalogun barışla taçlanmasından yanayız. Ama bizlere her sabah şafak operasyonu çekerek belediye eş başkanlarımıza cezalar yağdırarak, belediyelerimize kayyım atayarak bu diyalog sürecini dinamitlemektesiniz. Saraya buradan çağrı yapıyoruz.”