Tüm Bel-Sen'den Çiğli Belediyesi'ne çağrı: 'Haksızlığa son verin'

Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube, bir kadın üyesinin Çiğli Belediyesi'nde sendikal baskı ve mobbinge maruz kalmasına ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Çiğli Belediyesi'ne bağlı Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan bir kadın çalışan, Çiğli Sasalı'da bulunan bir şantiyeye gönderildi. Üyelerinin mobbing ve sendikal baskıya maruz kaldığını belirten Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu, kadın çalışanı ziyaret ederek konuyla ilgili açıklama yaptı.

Çiğli Belediye Başkanlığı'na bağlı Sasalı şantiyesinin çalışma ve işyerinin fiziki koşullarının bir kadın çalışan için kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Tek kadın çalışan olduğu, ulaşım sorunun yaşandığı, tuvaletinin bulunmadığı tarafımızca tespit edilmiş olup, ayrıca üyemiz şantiye yakınındaki erkeklerin bulunduğu kıraathanenin tuvaletini kullanmak zorunda kalmaktadır.
Bu herşeyden önce bu bir insan hakkı ihlalidir” denildi.

'HAK İHLALİ BİR AN ÖNCE SON BULMALIDIR'

Üyelerine açık bir görev tanımı yapılmadığını belirten sendika, hiçbir görev de verilmediğini ve sadece bir masa, bir sandalye verilerek adeta işlevsiz bir memur haline getirildiğini ifade etti. Bunun bir psikolojik şiddet olduğunu dile getiren sendika, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den Tümbelsen 2 Nolu Şube Yönetimi olarak, defalarca randevu talep etmemize rağmen talebimize herhangi bir dönüş yapılmamış ve kendisiyle birebir görüşme sağlanmamıştır. Haksız, hukuksuz bu durumun ve insan hakkı ihlalinin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Aksi halde hem TÜM BEL-SEN Yönetim kurulu, hem de Kadın Meclisi olarak demokratik, meşru temelde her türlü tepkimizi göstereceğiz”

Etiketler Tüm Bel-Sen izmir