Tüm Bel Sen'den Yeni Şafak hakkında suç duyurusu

Tüm Bel Sen Amed Şubesi, sendika ve üyeleri hakkında yalan haber yaptığı gerekçesiyle Yeni Şafak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm Bel Sen Amed Şubesi, Yeni Şafak gazetesinin sendika ve yöneticilerine yönelik iftiralarda bulunup hedef haline getirdiğini belirterek, gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tüm Bel Sen Amed Şubesi'nin yaptığı basın açıklaması şöyle:

"Yeni Şafak gazetesi birkaç gündür üst üste yaptığı asılsız ve gerçek dışı haberlerle Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde sendikamız Tüm Bel Sen yönelik  ve yöneticilerine iftiralarda bulunup hedef haline getirmektedir. Hakkari halkının demokratik iradesini gasp eden siyasi iktidar talimatlı yandaş medya aracılığıyla diğer belediyelere de kayyum  için algı operasyonları yapmaktadır.

Özellikle Sendikamızın da adının geçtiği 9 Haziran 2024 tarihinde söz konusu gazetenin internet sayfasında yayınlanan haberde sendikamız üyelerinin de bulunduğu bir kısım  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yöneticileri asılsız iddialarla itham edilirken; sendikamızın belediye personelini fişlenmesine katkı verdiği iddia edilmektedir.

Belediyeleri kriminalize ederek kayyum atanmasına zemin hazırlamaya girişen Yeni Şafak gazetesinin geçmişte kayyumların atandıktan sonra ilk hedef seçtiği sendikamız ve üyelerimizi asılsız ve gerçek dışı haberlerine konu edip, hedef haline getirmeye çalışmasına çok şaşırmıyoruz.

Önce asılsız iddialarla belediye emekçileri kiriminalize edilip belediye yönetimlerini şaibe altına alınmak isteniyor ardından da sözüm ona bu duruma müdahale gerekçesiyle kayyumlar meşrulaştırılmaya çalışılıyor.

Kayyum zamanında belediyenin adeta bir rant alanına dönüştürülüp kendisinden koparıldığını,  dışarıdan getirilen yöneticilerin belediyeleri ne hale getirdiğini, belediyelere kimleri doldurduğunu Diyarbakır halkı, çok iyi bildiği için; Yeni Şafak gazetesinde çıkan bu asılsız ve gerçek dışı haberlere gram itibar etmiyor.

Ama Yeni Şafak’ın asıl hedefi Diyarbakır halkı değil; onun bu yalan haberlerden asıl hedefi Batı metropollerinde sahte bir algı yaratıp buralardaki halkın bölge kentlerine kayyum atanmasına itiraz etmemesi.

'TÜM TÜRKİYE’YE SESLENİYORUZ: YAZILAN HER ŞEY YALANDIR'

Bu yüzden biz buradan Yeni Şafak gazetesine seslenmiyoruz, İstanbul’a, İzmir’e, Giresun’a, Antalya’ya, Edirne’ye, Manisa’ya… sesimizi duyan demokrasiden yana tüm Türkiye’ye sesleniyoruz:

Yeni Şafak gazetesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ve çalışanlarına ilişkin yazılan her şey yalandır, bu yalanların tek amacı sizleri bir şekilde yanıltarak,  buradaki halkın demokratik iradesinin gasp edilmesi girişimine sizlerin sessiz kalmasıdır.

Şurası açıktır ki eğer ki halkın demokratik iradesine sahip çıkmaya dönük bütün bu barışçıl direnişine rağmen Kayyum atamalarından vazgeçilmez, yaygınlaşırsa bu iktidar için artık demokrasi, hukuk ve adalet namına hiçbir şey kalmamış demektir. Böylesi bir iktidar da muhalefete sadece bölge illerinde değil hiçbir kentte tahammül edemez. AKP-MHP ortaklığının seçilmediği tüm diğer kentleri de tıpkı bugün burada denediği gibi türlü yalan senaryolarla kriminalize edip,  kayyum ve ya benzeri uygulamalarla demokratik iradesini gasp etmeye çalışır.

'ADALETTEN YANA GERÇEK HAKİMLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ'

Biz Tüm Bel Sen’liler olarak, demokrasiye darbe yapılmasına bahane yaratmaya çalışmak için asılsız ve gerçek dışı haberler yapan Yeni Şafak gazetesini kınıyor; Sendikamız ve üyelerimiz hakkında yapılan bu yalan haberleriyle, bilinçli olarak halkı yanıltmaya çalıştıkları için suç işleyen bu gazete hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunuyor, adaletten yana gerçek hakimleri göreve davet ediyoruz.

Bununla birlikte şunu da vurgulamak isteriz ki biz ülkenin 81 ilindeki binlerce belediyede halk için nitelikli kamusal hizmet üreten emekçiler, Tüm Bel Sen’liler olarak; dün Hakkari’ye yapılan, bugün Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve emekçileri hakkında asılsız iddialarla Diyarbakır’a yönelen kayyum darbesini; işyerlerimizin rant alanına çevrilmesi, yerel yönetimlerin halktan koparılması ve emekçilerin üzerinde  baskı ve mobinge dönüştürülmesi  olarak görüyoruz.

Bu anti demokratik ve hukuk dışı girişime karşı Türkiye’nin tüm kentlerinde emekten, demokrasiden, barış ve adaletten yana olan ülkesini seven milyonlarca yurttaşımızla birlikte mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz."