Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylem yapan Migros işçileri gözaltına alındı

Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yapan Migros işçileri, ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Bir işçi "Ters kelepçe nedir? Yeter artık yeter. Bir ekmek parası istedik ya" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Migros'un, İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki deposunda çalışırken yüzde 8’lik zammı kabul etmeyip işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi 257 işçi, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki evinin önünde eylemlerini sürdürdü.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, “Biz hırsız değiliz, yoksul işçileriz, çaremiz direniş”, “İşçiler açken Tuncay Özilhan’a huzur yok” ve “4 TL zam istedik, 257 işçi işten atıldık” yazılı pankartlar açan işçiler, “Yaşasın Migros direnişimiz” ve “İşçiler burada, Özilhan nerede” sloganları attı.

'UTANMIYORSUNUZ BU İŞÇİLERİ KAPINIZA GETİRTMEYE'

İşçiler adına konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

"Tam kadro buradayız. Evde olan arkadaşlarımız da işbaşı yapmadan bekliyorlar" diyen Acar, şunları söyledi:

"Talepleri karşılayın. Utanmıyorsunuz. Burada villalarda yaşayıp, şatafatlı hayatlar sürüp, tepemize basa basa bu servetleri ediniyorsunuz. Utanmıyorsunuz bu işçileri kapınıza getirtmeye, bir ekmek parası için dilendirtmeye. Talepler kabul edilecek. Çıkacaksınız karşımıza. Diyeceksiniz ki, ‘Biz talepleri kabul ettik. Protokolle bunu güvence altına alıyoruz.’ Biz söz istemiyoruz artık. Sorunu çözeceksiniz. Gece gündüz buradayız artık. Sorunu çözene kadar biz buradan ayrılmayacağız.”

'TERS KELEPÇE NEDİR, BİR EKMEK PARASI İSTEDİK'

Açıklamanın ardından işçiler, bekleyişini sürdürdü. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri işçilere müdahale etti. İşçileri ablukaya alan polisler, aralarında Neslihan Acar’ın ve sendika yöneticilerinin de bulunduğu onlarca işçiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Gözaltılar sırasında bir işçi, polislere “Ters kelepçe nedir? Ters kelepçeyle bu kadar arkadaşımızı aldınız. Ayıp ya ayıp. Yeter artık yeter. Bir ekmek parası istedik ya” diye bağırarak tepki gösterdi.

100'E YAKIN İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

DGD-Sen'den yapılan açıklamada yaklaşık 100 işçinin darp dilerek gözaltına alındığı belirtildi:

"Tuncay Özilhan’ın evinin önünde 100’e yakın Migros depo işçisi kardeşimiz, Genel Başkanımız ve sendika yöneticilerimiz polis saldırısıyla gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar Vatan Emniyet’e götürülmektedir. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!"

İşçiler daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Migros işçilerinden Gülabi Aksu'nun, elleri kelepçeli şekilde gözyaşlarını sildiği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Aksu'nun videosu, DGD-Sen'in Twitter hesabından "Gözyaşlarımız bu gidişata, bize görülen kölelik koşullarına öfkemizdendir. Migros depoda da, mağazalarda da, villanın önünde de Tuncay Özilhan’a karşı kardeşçe direndik. Kardeşçe direneceğiz. Gülabi abiye, 257 aileye bunu reva görenlerden hesap soracağız" notuyla paylaşıldı.

MİGROS: ARKADAŞLARIMIZA ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

İşçilerin gözaltına alınmasının ardından Migros yazılı açıklama yaptı.

11 Şubat'taki eski açıklamanın hatırlatıldığı açıklamada, "Önceki açıklamamızda, kendilerine sunulan olanakları uygun bulan arkadaşlarımıza kapımızın açık olduğunu belirtmiştik. Açıklamamızdan sonra Us Grup ile iletişime geçen 70 kişinin işlerinin başına dönmüş olmasında mutluluk duyduk. Diğer arkadaşlarımıza da çağrımızı yineliyoruz" denildi. (DUVAR-ANKA)