Tunus, 11 yıl sonra Suriye'ye büyükelçi atadı

Suriye ve Tunus arasında, Suriye'deki iç savaşa dönüşen gösterilerin ardından kesilen diplomatik ilişkilerde yeni bir aşamaya geçildi. Tunus, 11 yıl sonra Şam'a büyükelçi görevlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunus'un 11 yıl aradan sonra Suriye'ye yeniden büyükelçi atadığını duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Kays Said, Kartaca Sarayı'nda düzenlenen törenle, Muhammed el-Mühezzebi'yi "olağanüstü" Şam Büyükelçisi ve Tunus'un Suriye'deki tam yetkili temsilcisi olarak atadığı belirtildi.

Söz konusu atama, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad'ın 17-19 Nisan'da Tunus'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gerçekleşti. Mikdad ziyarette, ülkesinin, Tunus'a büyükelçi atamayı planladığını açıklamıştı.

Tunus Cumhurbaşkanı Said ise Mikdad ile 18 Nisan'da gerçekleştirdiği görüşmede, Suriye ile ilişkilerin ve ikili iş birliğinin normal seyrine dönmesini istediklerini söylemişti.

Tunus, Suriye'de 11 yıl önce başlayan gösterilerin şiddet kullanılarak bastırmasına tepki olarak Suriye ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, 2012'de Suriye'nin Tunus Büyükelçisi'nin sınır dışı etme kararı almıştı. Tunus, 2017'de Suriye ile sınırlı diplomatik temsile geri dönmüş ve 2018'in sonunda da iki ülke arasındaki hava trafiği yeniden başlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Tunus Suriye