Turgut Altınok: Ankara son 5 yılda sanat ve kültürden mahrum kaldı

Pursaklar 2. Kitap Günleri'nin açılışına katılan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Ankara son 5 yılda sanat ve kültürden mahrum kaldı” dedi.

Fotoğraf: Haber merkezi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Pursaklar Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen “Pursaklar 2. Kitap Günleri”nin açılışına katıldı.

Açılışta Altınok’un yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Cumhur İttifakı Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, MHP Pursaklar İlçe Başkanı Veysel Yıldırım, kitapseverler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.  

'ANKARA SANAT VE KÜLTÜRDEN MAHRUM KALDI'

Açılışta kitapseverlere seslenen Altınok, Ankara’da geçtiğimiz 5 yılda kültür ve sanata önem verilmediğine dikkat çekti. Altınok, “Ankara kültürün sanatın başkentiydi. Ankara yazarlar, şairler yetiştirmiş bir üretim merkeziydi. İstanbul’daki sanatçıların çoğu Ankara’dan gitmiştir. Ankara sessizliğe bürünmüş ıssız bir şehir oldu. Sanat ve kültürden yoksun, son 5 yılda çöle dönmüş bir şehir maalesef. Ankara sanat ve kültürden mahrum kaldı” dedi.

'HAVAALANI METROSUNUN PROJESİ HAZIR'

Pursaklar’dan da geçecek olan havaalanı metrosunun projesinin hazır olduğunu dile getiren Altınok şunları söyledi: “Pursaklar’a, Çubuk’a, Akyurt’a birçok proje kazandıracağız. Havaalanı metrosu projesi hazır. 31 Mart’ta ne yapılacak? Kandilleri yakacağız, sönen Ankara’nın ışıklarını yakacağız. 31 Mart’tan sonra hızlı bir şekilde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk, Saray, Altındağ, Keçiören, Etlik Şehir Hastanesi, Ovacık’a kadar olan metromuzun ihalesini yapıp bitireceğiz.”