Turgut Altınok, 'Horon ve Hamsi Festivali'ne katıldı

Ankara'da düzenlenen ‘Horon ve Hamsi Festivali’ne katılan Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile horon tepti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yılı dolayısıyla Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Horon ve Hamsi Festivali’ne katıldı.

Festivalde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Cumhur İttifakı Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, Cumhur İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan yer aldı.

''KÜLTÜR YOLU SOKAĞI' YAPACAĞIZ'

Altınok, 81 ilin kültür, sanat ve mimarisini yansıtan ‘kültür yolu sokağı’ yapacaklarını belirtti. Altınok, şunları söyledi: “Allah nasip ederse bir kültür yolu sokağı yapacağız. Bunu 81 vilayetimizin mimarisiyle yapacağız. Trabzon Dernekler Federasyonumuza burada bir yer vereceğiz. 81 ilin kültürünü görmek isteyen, sanatını görmek isteyen buraya gelecek. İllerimize özgü ürünlerin satışının yapılacağı yerler, konferans salonları, toplantı salonları ve bir bahçede olacak. Ankara’daki Trabzonlu hemşerilerimiz, Trabzon’un kültürünü yaşamak istiyorsa, çoluğunu çocuğunu alıp getirecek. Horon oynamak istiyorsa gelip oynayacak.”

Altınok festivalde Bakan Abdülkadir Uraloğlu ve Trabzonlularla birlikte horon tepti.