Turgut Altınok: Keçiören'in yüzde 80'ine metro gelecek

Keçiören ve Mamak'taki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışında konuşan Turgut Altınok, "Keçiören'in yüzde 80'ine metro gelecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok Keçiören’de ve Mamak’ta seçim koordinasyon merkezlerinin açılışını yaptı.

Keçiören'deki açılışa AK Parti Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız ve Kurtcan Çelebi, Cumhur İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Kadir Karapınar, AK Parti ve MHP Keçiören İlçe Teşkilatları katıldı.

'KEÇİÖREN’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI YAPACAĞIZ'

Keçiören’deki açılışta konuşan Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilir seçilmez ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını söyledi. Altınok, “Keçiören kentsel dönüşüm bekliyor. Kentsel dönüşüm planlarımızı yaptık. 2019’da geldiğimizde ne oldu? Büyükşehir Belediye Başkanı kentsel dönüşüm çalışmamızı veto etti. Biz tekrar belediye meclisinden geçirdik. Sonra ne yaptı? ‘Göreceksiniz bu planlar iptal olacak' dedi ve dava açtırdı, planlarımız iptal oldu. Allah nasip eder 31 Mart’ta bizi Ankara’nın hizmetkarı seçerseniz ilk 6 ayda Keçiören’imizin kentsel dönüşüm planlarını Keçiören Belediye Başkanımız Zafer Çoktan ile birlikte yapacağız” dedi.

'TRAFİK PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ'

Keçiören’deki trafik problemlerini çözmeye yönelik projelerini anlatan Altınok şöyle konuştu: “Fatih Köprümüz var, sırat köprüsü gibi. Ne demişti Büyükşehir Belediye Başkanı? ‘Fatih Köprüsü’nü yapacağım’ demişti. İnşallah 2024 yılında, göreve gelir gelmez Fatih Köprümüzü hemen yıkacağız, 4 şeritli yollarıyla yapacağız. Trafik çilesini vekaletinizle bitireceğiz. Akşam sabah trafik problemimiz var Keçiören’de. Biliyorsunuz Fatih, Nuri Pamir, Sanatoryum ve Gün Sazak Caddelerimiz var. Buraları ne yapacağız bilmiyor musunuz? Hemen tek yönlü caddeler haline getireceğiz. Ortadaki refüjleri kaldıracağız. Böylece Keçiören’imizin içindeki trafik problemini de hızlı bir şekilde Rabbim nasip ederse çözmüş olacağız.”

'KEÇİÖREN’İN YÜZDE 80’İNE METRO GELMİŞ OLACAK'

Altınok metro projeleri ve elektrikli otobüslerle ulaşım problemini çözeceklerini belirtti. Bu kapsamda projelerini anlatan Altınok şunları söyledi: “İnşallah havaalanı metrosunu Çubuk, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Saray, Pursaklar, Altındağ, Keçiören Etlik Şehir Hastanesi ve Ovacık’a kadar yapacağız. Sonra oradan bir aks ile alacağız Kuyubaşı Metro İstasyonu’na bağlayacağız. Böylece Keçiören’imizin yüzde 80’ine metro getirmiş olacağız. Ulaşım problemini çözeceğiz. Şu an ulaşım nasıl? Otobüsler tıklım tıklım mı? Otobüs duraklarında kuyruklar uzadı mı? Elektrikli otobüslerle hızlı bir şekilde inşallah hem mazot giderini hem yedek parça giderimizi azaltacak şekilde ulaşım problemini çözeceğiz. Böylece Ankara’da her tarafa ulaşımı kolaylaştıracağız. Konforlu otobüslerle  yolculuk yapacaksınız inşallah.”

'SAHTE ANKETLERLE ‘BİZ SEÇİMİ ALDIK GİTTİK’ DİYORLAR'

Altınok, sosyal medya ile sokakların farklı olduğunu vurgulayarak Keçiören’deki kalabalığın gerçek anket olduğuna dikkat çekti. Altınok, “Burada tamamen doğal bir kalabalık var. Bir de sosyal medya var değil mi? Orada sahte anketler var. Gerçek anket neresi biliyor musunuz? İşte meydanlar gerçek anket. Gerçek anket burada. Sahte anket değil. Her yeri geziyoruz, ilçelerimizi geziyoruz, esnaflarımızı geziyoruz. Sevgiyi, ilgiyi, coşkuyu görüyoruz. Ondan sonra kalabalık dağılıyor. Bir de bakıyoruz sosyal medyada, ‘Altınok’a şok!’ diyorlar. Şöyle ki, bundan medet umuyorlar. Gelin çekin bu kalabalığı şimdi. Dağılınca çekiyorlar. Sahte anketlerle 'biz seçimi aldık gittik’ diyorlar.”

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÜSTLENDİĞİ KONUTLARI TAMAMLAYACAĞIZ'

Altınok Mamak’ta yaptığı konuşmada ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken konutları ivedilikle tamamlayacaklarını söyledi. Altınok şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi burada 5 bin konut yapacaktı. Şuana kadar 240 konut var ortada. Ama o da tam değil. Ankara’ya hızlı bir adam lazım. Ok gibi biri lazım. Doğru mu? Yani 5 bin konutu yapabilmesi için 50 yıl belediye başkanlığı yapması lazım. Rabbim nasip ederse Mamak, Ankara vekaleti ve emaneti verdiğinde hızlı bir şekilde Büyükşehirin üstlendiği konutları en geç 2 yılda bitireceğiz. Bir de başlanmayan 10 bin konutumuz var. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanımızla konuştum. Dedim ki ne yapacağız Mamak'a? ‘Ne gerekiyorsa onu yapacağız’ dedi. İnşallah hızlı bir şekilde rekreasyon alanları, yeşil alanları, şelaleleri ve spor tesisleriyle birlikte yapacağız.”