Turgut Altınok: Mansur Yavaş, Ankara'yı kasabaya çevirdi

Ankara'da katıldığı bir etkinlikte konuşan Turgut Altınok, "Mansur Yavaş, Ankara'yı kasabaya çevirdi. Belediyenin 5 yıllık 300 milyarlık bütçesi nerede?" diye sordu.

Fotoğraf: Haber merkezi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, önceki gün Balâlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin programına katıldı. 

Programda Altınok’un yanı sıra Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Cumhur İttifakı Balâ Belediye Başkan Adayı Ahmet Buran, Cumhur İttifakı Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Aydoğan, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, Balâlı iş insanları ve Balâlı üniversite öğrencileri yer aldı.

'ANKARA’YI HAK ETTİĞİ YERE HEP BERABER GETİRECEĞİZ'

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin de konuşan Altınok, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Ankaramızı hak ettiği yere hep beraber getireceğiz inşallah. Bizim bu kadim şehre eserlerimiz var. Bu kadim şehre projelerimiz var. Bu kadim şehre aşkımız ve sevdamız var. Bu kadim şehre her hücremizde, kanımızın her damlasında eser ve hizmet sevdası var. Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara’yı kasabaya çevirmiştir. Büyük bir kasabaya çevirmiştir maalesef” diye konuştu.

'300 MİLYAR BÜTÇENİN YÜZDE 4’Ü YARDIMLARA GİTTİ, YÜZDE 96’SI NEREDE?'

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olarak Türkiye’yi gezdiğini hatırlatan Altınok, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin 5 yıllık 300 milyarlık bütçesi nerede?” sorusunu sordu.

Altınok sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçelerimizi ziyaret ettiğimde diyorum ki, ‘kimsenin hakkını yemeyelim, yaptığı bir şey varsa Büyükşehir Belediye Başkanının, diyelim ki bunu yaptı.’ Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık bütçesi 300 milyar toplamda. Peki ya bu 300 milyar bütçe nerede? Bunun yüzde 4’ü yardımlara gitti. Rakamlar elimizde. Yüzde 96’sı nereye gitti?  300 milyarı bırakın Ankara’da 30 milyarlık bir eser ve hizmet varsa söyleyin’ diyorum, o da yok. Diyorum ki ‘yüzde biri 3 milyar yapar, 3 milyarlık Ankara’ya yaptığı bir eser hizmet var mı?’ O da yok. 3 buçuk milyar borç vardı, şimdi 20 milyar borç var. Satılan gayrimenkul en az 35 milyar. Bütçe nereye gitti? Ankara Büyükşehirin 5 yıllık 300 milyarlık bütçesi nerede? Keşke resimlerinin olduğu yere eserlerini de astırsaydı.”