Türk Eczacıları Birliği: Adil olmayan denetimler iptal edilsin

Türk Eczacıları Birliği, eczanelerde işleyişe uygun olmayan şekilde yapılan denetimlerin sonlandırılmasını ve bugüne kadar kesilen cezaların iptal edilmesini istedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Eczacıları Birliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın eczanelere yönelik mali denetimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Meslektaşlarımız, eczane işleyişini bilmeden ve eczane özelindeki süreçlere hakim olmadan gerçekleştirilen denetimleri ve adil olmayan bu yaklaşımı kesinlikle hak etmemektedir" denildi.

Eczanelerde işleyişe uygun olmayan şekilde yapılan denetimlerin sonlandırılması ve bugüne kadar kesilen cezaların iptal edilmesi talep edilen açıklama şöyle:

"Bu denetimlerde meslektaşlarımız, hiç sorumlu olmadıkları halde entegrasyon sürecini tamamlayamamış yazar kasa firmaları sebebiyle de cezalandırılmaktadırlar. Yeni nesil ÖKC yazarkasa pos firmalarının tamamı, entegrasyon sağlayamadığı halde, bu durumdan da meslektaşlarımız sorumlu tutulmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sürdürülen denetim süreçlerinde sahada yaşanan tüm olumsuz uygulamalar, Birliğimiz tarafından ilk günden itibaren yetkililer ile ayrıntılı bir şekilde paylaşılmıştır. Sahada karşılaşılan sorunları tüm ayrıntılarıyla aktarmamıza rağmen devam eden denetimler, mesleğimizi icra ederken tutunduğumuz güven ve adalet duygularını derinden sarsmaktadır.

Bu sebeple, toptancı bir zihniyet ve vergi konusunda zihinlerde var olan önyargılar ile eczanelerdeki işleyişe uygun olmayan şekilde denetimlerin derhal sonlandırılmasını ve bugüne kadar kesilen cezaların iptal edilmesini talep ediyoruz."