Türk Toraks Derneği'nden Dünya Akciğer Kanseri Günü açıklaması

Türk Toraks Derneği Torasik Onkoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Çuhadaroğlu, Dünya Akciğer Kanseri Günü'nde yaptığı açıklamada hava kalitesinin önemini vurguladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Torasik Onkoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Göksel, 1 Ağustos Dünya Akciğer Kanseri Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Başlıca akciğer kanseri sebebi olan tütün kullanımının yanı sıra kapalı alanlardaki hava kalitesinin arttırılmasının da önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çuhadaroğlu, şöyle konuştu: "Türk Toraks Derneği olarak, akciğer kanseri ile mücadelede bilimsel araştırmaları desteklemekte, eğitim programları düzenlemekte ve kamuoyunu bilinçlendirme faaliyetleri yürütmekteyiz. Ayrıca, hastaların erken teşhis ve tedaviye erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla sağlık politikalarının geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapmaktayız. Akciğer kanseri tarama programlarının geliştirilmesi, uygulanması ve hastaların tedavi süreçlerinde psikososyal destek hizmetlerinin sunulması da öncelikli hedeflerimiz arasındadır."