Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı resmen kuruldu

Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın kuruluşu Resmi Gazete'de yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın vakfın kurucuları arasında yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’nın (TATSAV) kuruluşuna ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayınladı.  MHP Genel Başkanı Devler Bahçeli dün yaptığı açıklamada vakfın kurulduğunu duyurmuştu.

Resmi kuruluş ilanına göre TATSAV’ın kurucuları şöyle; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP MYK üyesi Cemal Çetin, Bahçeli'nin TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali ve TBMM MHP Grup Başkanlığı Hukuk Müşaviri Çağrı Can Pak.

Vakfın amacı ise, “Anayasamızın başlangıç bölümünde ve ikinci maddesinde kendisini bulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesi temelinde ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasi, kültür ve eğitim hayatını geliştirmek ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek” olarak açıklandı.

Ne olmuştu?

Türkeş ailesi tarafından kurulan Alparslan Türkeş Vakfı'nın 28 Kasım'da düzenlediği anma toplantısı ülkücü oldukları belirtilen bir grubun saldırısına uğramıştı. Türkeş'in eşi Seval Türkeş ve oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, olayın ardından MHP ve Bahçeli'yi suçlayan açıklamalar yapmıştı. Bahçeli de, olaydan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sorumlu olduğunu öne sürerek, yeni bir Alparslan Türkeş Vakfı kuracaklarını ve başkanın kendisi olacağını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)