Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne başvuru başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 2021 yılının gazetecilik ödülleri için başvuruları almaya başladığını duyurdu. Son müracaat tarihi 11 Şubat 2022

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 63 yıldır düzenlenen "Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" başvuruları başladı. "Basın", "Televizyon-Radyo" ve "İnternet gazeteciliği" dallarında verilecek ödüle başvuru süreci 11 Şubat Cuma günü son bulacak.

Ödüller 1 Ocak 2021–31 Aralık 2021 tarihleri arasında yayımlanan eserlere verilecek. Ayrıca "Başarı Ödülleri" kapsamında bir gazeteci veya yayın organına bir yıllık çalışması dikkate alınarak TGC başkanlarından Nezih Demirkent adına konulan Özel Ödül belirleniyor.

Kadın Haberi Ödülü ise TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu tarafından önerilerek TGC Yönetim Kurulu tarafından verilecek.

ÖDÜL KATEGORİLERİ

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri "Basın" kategorisinde "Haber (siyasal, ekonomi, toplum, eğitim, sağlık, kültür-sanat-magazin, spor)", "Köşe Yazısı", "Araştırma (tek veya seri)", "Röportaj-Söyleşi", "Sayfa Düzeni (birinci sayfa, iç sayfa)", "Karikatür (seri-bant dahil)" ve "Fotoğraf" dallarında verilecek.

"Radyo-Televizyon" kategorisinde "Televizyon Haber", "Haber Programı", "Haber Araştırma", "Belgesel", "Kültür-Sanat Programı", "Spor Programı" ve "Kamera Çalışması" dallarında, "Radyo" kategorisinde ise "Haber" veya "Program" dallarındaki başvurular ödüllendirilecek.

"İnternet Gazeteciliği" kategorisinde "İnternet Haber", "İnternet Röportaj" ve "İnternet Özgün Köşe Yazısı" dallarında ödül verilecek. (AA)