'Türkiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne inanmayan düşüncelerle yönetilemez'

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, "Türkiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne, yasama, yargı ve yürütme gibi güçler ayrılığına inanmayan düşüncelerle yönetilemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, siyasi ve ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, devletin yönetiminde hukukun üstünlüğünün, ifade özgürlüğünün ve yasama, yargı ve yürütme güçlerinin ayrılığı ilkesinin önemine vurgu yaptı.

Bedri Yalçın, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren halkın sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini belirterek, hükümetin bu konuda daha duyarlı ve etkin politikalar geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Yalçın, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne, yasama, yargı ve yürütme gibi güçler ayrılığına inanmayan düşüncelerle yönetilemez. Anayasa, hiçbir şekilde ihlal edilemez. Ülke kaynaklarımız israf edilemez. Ekonomik dar boğazda fakirleştirilen milletimiz göz ardı edilerek, hiç kimse şatafat ve yolsuzluk içinde yaşayamaz. Milletimizin refahı için tüm kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanmalıyız. Yolsuzluk ve israfla mücadelede kararlılıkla ilerlemeliyiz" dedi.