Aşıda belirsizlik sürüyor, en erken tarih ocak ayının ilk haftası

Çin'den gelecek aşıların ne zaman kullanılmaya başlanacağı netleşmedi. Daha önce 11 Aralık olarak açıklanan ancak aşılar gelmediği için ertelenen tarihle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Muhtemelen ay sonu veya yılın ilk haftası uygulama başlayabilir" dedi. Aşıların Çin'den 10 gün içerisinde gelebileceği belirtiliyor. 14 günlük inceleme süresi nedeniyle başlama tarihinin 31 Aralık'tan önce olması mümkün görünmüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın daha önce 11 Aralık'ta diye duyurduğu ancak ertelenen CoronaVac aşısının Türkiye'de ne zaman uygulanmaya başlanacağı belirsizliğini koruyor.

Bakan Koca, Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi'ye bu konuda “11 Aralık’tan sonra gelecek demiştim. Aşı şu an depolarda hazır bekliyor. Bununla ilgili onay süreçleri başlamıştı. Çin devleti tarafından onay verilmiş oldu. Birkaç günlük bir prosedür söz konusu. Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum. İlk parti 3 milyon. 14 günlük bir incelemeden geçmiş olacak. Muhtemelen ay sonu veya yılın ilk haftası uygulama başlayabilir" dedi.

10 GÜN İÇİNDE GELECEK, 14 GÜN İNCELENECEK

Yeni Şafak gazetesinin dün Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise Çin aşısında ilk partinin 10 gün içinde gönderilmesinin planlandığı, daha önce aralık sonu olarak öngörülen aşılamaya yeni yılda başlanacağı belirtildi.

On güne kadar Türk Hava Yolları ile getirilmesi planlanan aşıların Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Halk Sağlığı Merkezleri tarafından incelenmesinin ardından uygulanması gerekiyor. Bu incelemenin süresi ise 14 gün. Bu durumda aşılar Çin'den bugün Türkiye'ye gelse bile 31 Aralık'tan önce kullanılması mümkün değil. CoronaVac'ın faz 3 sonuçları ise henüz bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler korona coronavac aşı