Türkiye, küresel Web3 endeksinde 7. sırada

Küresel Web3 Endeksi’nin 2024 edisyonuna göre Türkiye, 5,2 endeks puanıyla dünyanın en iyi Web3 ülkeleri arasında sıralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zincir üstü veri sağlayıcısı Coincub tarafından ülkelerin kripto odağındaki regülatif çerçeveleri, inovasyon ortamı ve yatırım olanaklarının yanı sıra geleneksel finans ile kripto kesişiminin değerlendirilmesiyle hazırlanan The Global Web3 Index’in 2024 sonuçları açıklandı. Raporda tüm bu kriterlere göre değerlendirilen ülkeler arasında liderliği İsviçre üstlenirken, onu Singapur, BAE, ABD, El Salvador ve Kanada izledi. Söz konusu raporda Türkiye, 5,2 endeks puanıyla dünyanın en iyi yedinci Web3 ülkesi oldu.

Gate.TR CEO’su Kafkas Sönmez, “Çeşitli metodolojiler kullanılarak hazırlanan bu küresel raporlarda Türkiye’nin adını daha sık duymaya başladık. Yerel pazarın en güçlü oyuncularından biri olan Gate.TR olarak bu gelişmeleri oldukça sevindirici buluyoruz” dedi.

Sönmez, “2024, kripto varlıkların geleneksel finansla iç içe geçtiği, düzenleyici gerekliliklerin netleştiği ve kriptonun küresel varlığının kabul gördüğü bir yıl oluyor. Ülkemiz son dönemde attığı adımlarla kripto regülasyonu açısından da öncü ve tutarlı bir duruş sergilerken, bu adımların doğruluğu küresel başarılarla teyitleniyor” ifadelerini kullandı.

(BÜLTEN)