Türkiye, Reisi'nin helikopterini bulmak için İHA ve gece görüşlü helikopter gönderiyor

AFAD, İran Cumhurbaşkanı için 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç gönderme kararı aldı. Milli Savunma Bakanlığı ise İHA ve gece görüşlü helikopter görevlendirildiğini duyurdu.

'Cougar' tipi helikopter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin kaza yapmasının ardından İran, Türkiye'den gece görüşlü helikopter talep etti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Reisi'nin helikopterini bulmak için bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli 'Cougar' tipi helikopter görevlendirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da bölgeye araç ve personel gönderme kararı aldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün, İran-Nahçıvan sınırında İran Cumhurbaşkanı Sn.İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza yaptığı bilgisi alınmıştır. İran, @TC_Disisleri
aracılığıyla Ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep etmiştir. Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır. Ayrıca Ankara, Diyarbakır ve Konya’dan 15'er kişilik dağcı arama kurtarma personelimiz teyakkuz halindedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler afad iran