Türkiye, Rusya seçimlerinin Kırım'daki sonuçlarını tanımıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması seçimlerinin Kırım sonuçlarının Türkiye açısından 'hukuki geçerliliği bulunmadığını ' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ile Kırım konusunda anlaşmazlık yaşayan Türkiye, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma için Kırım'da düzenlenen seçimleri tanımayacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Kırım'daki oylamanın 'Türkiye açısından hukuki bir geçerliliği bulunmadığını' belirtti.

Bilgiç, Kırım’da gerçekleştirilen seçimlerle ilgili sorulan soruya yazılı yanıtında Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne olan desteğini sürdürdüğünü aktararak şu ifadeleri kullandı: "Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne olan desteğini sürdürmekte ve Kırım’ın hukuka aykırı ilhakını tanımamaktadır. Bu çerçevede, 17-19 Eylül 2021 tarihlerinde Kırım'da da düzenlenen Rusya Federasyonu Devlet Duması seçimlerinin Kırım itibarıyla sonuçlarının Türkiye açısından hukuki bir geçerliliği bulunmamaktadır."

 

Kırım'ı ilhak eden Rusya ile ABD müttefiki Ukrayna arasında kalan Türkiye, son olarak Kırım Platformu forumuna dışişleri bakanı düzeyinde katılarak Moskova'nın tepkisini çekmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev’de düzenlenen Kırım Platformu forumuna katılan ülkelerin pozisyonlarını 'not aldıklarını ve bundan gereken çıkarımları yaptıklarını' söylemişti. (DIŞ HABERLER)