Türkiye ve Avrupa kentleri ‘yeşil bir gelecek’ için Konak’ta buluştu

Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'İklim Zirvesi', Türkiye ve Avrupa şehirlerinden belediyeler bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) kapsamında yürütülen “Farkındalık, İklim ve Çevre için Stratejik Ortaklık (Strategic Partnership for Awareness Climate and Environment) (SPACE)” projesi çerçevesinde, Türkiye ve AB ülkelerinden belediye temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 'İklim Zirvesi' bugün başladı.

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir Mimarlık Merkezi’nde iki gün boyunca devam edecek olan zirve, yurtdışından ve yurtiçinden katılan belediyelerin iklim kriziyle mücadele deneyimlerini ve iklim alanındaki iyi uygulama örneklerini paylaşmaları için bir platform sağladı.

İklim Zirvesi’nin, Türkiye ve dünyadan deneyimleri paylaşmak için önemli bir platform olduğunun altını çizen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “İklim krizi ile ilgili felaketler dünyanın gündeminde. Türkiye maalesef bu sorunu en yoğun yaşayan coğrafyalardan biri. Birbirimizden güç almak ve ertelemeden çalışmayı başlatmak için bir aradayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler izmir iklim zirvesi