'Türkiye Yüzyılı’nın yüz karası bir eğitim politikası geleceğimizi de karartıyor'

MEB'in kaynaklarının büyük bölümünü imam hatip ve meslek liseleri harcanmasını değerlendiren Gamze Akkuş İlgezdi, "Türkiye Yüzyılı’nın yüz karası eğitim politikası geleceğimizi de karartıyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 yılının ilk yarısındaki harcamalarının ve ikinci yarısına yönelik öngörülerinin yer aldığı Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nu değerlendirdi.

Gamze Akkuş İlgezdi, “Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılının Ocak-Haziran döneminde 519 milyar 378 milyon 550 bin TL harcama yaptı. Bakanlığın bu dönemdeki harcaması, 2023 yılının Ocak-Haziran dönemine oranla yüzde 111 arttı. 2024’ün ilk yarısında imam hatipler için 39,1 milyar TL, meslek liseleri için 58,3 milyar TL harcayan Milli Eğitim Bakanlığı, Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu Liselerini kapsayan genel ortaöğretim okulları için harcaması altı aylık mali rapora göre 58,6 milyar TL. Bu adaletsizliğin sebebi ne? Türkiye Yüzyılı’nın yüz karası olan bir eğitim politikası geleceğimizi de karartıyor” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliği ve yeni ders kitaplarının hazırlık süreci hakkında Dr. Akkuş İlgezdi, “2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanması kararlaştırılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adeta AKP’nin ideolojik propaganda aracı konumunda.Tüm bu yanlışlara bir yanlış daha ekleniyor elbette, ihale ve sermaye sever AKP iktidarı kitap ihaleleri üç ayrı şirketle 269 milyon TL’lik anlaşma yaptı” dedi.